2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Favorittenes favoritter

March 8, 2019 | 8:50 pm

En av storfavorittene i FL-1200 – Thomas Wærner – peker ut Petter Jahnsen som den store favoritten. Jahnsen vant løpet i 2017.

Av Wenche Wærner/Morten Broks (foto)

Det stiller mange gode spann på startstreken på Finnmarksløpets lengste distanse, FL-1200. Vi tok en liten prat med noen av favorittene rett før start.

Dallas Seavey .(Foto: Morten Broks)

– Jeg har ikke tenkt så mye på konkurrentene mine. Alt jeg kan gjøre er å ta vare på mitt team så mitt team skal få det beste løpet de kan. Og om det holder til å vinne, blir jeg veldig glad, sier Dallas Seavey, som av mange regnes som favoritt i FL-1200.

Birgitte Næss. (Foto: Morten Broks)

Revansjelysten
Birgitte Næss endte som nummer to i fjor, rett bak Petter Karlsson. En tjuvparring i Karlssons spann gjorde innspurten usedvanlig spennende. Hun legger ikke skjul på at hun er revansjelysten.

– Nå hørte jeg at han har løpetid i spannet i år og, så vi får se, smiler hun lurt.

 

– Grusomt å vente
Birgitte har trent her oppe en stund og hun mener spannet er bra.

– Det er grusomt å være bare noen timer før start – og bare vente og kjenne på det innvendige trykket. Det blir bra når vi kommer oss ut her og får vært litt alene med hundene, sier hun.

Med seier i fjor, og den aller beste muligheten til å vinne Saltdalshytta, er Petter Karlsson sulten på å gjenta bragden også i år.

– Det her er det man tenker på hele på hele vinteren. Det er det man trener for og som har vært målet. Jeg tror ikke det kommer til å gå dårlig, sier Petter.

Frykter 2017-vinneren mest
En annen favoritt, Thomas Wærner, mener det mange som er kapable til å komme først tilbake til Alta.

– Det er veldig mange spann som kan vinne. Veldig mye gode kjørere. Mye gode hunder. Jeg har Dallas på min liste. Men kanskje “Pete” (Petter Jahnsen) over han. Jeg har kjørt mye med Marit Beate Kasin på trening, så jeg vet at hun har et godt spann. Birgitte Næss er også en veldig god hundekjører – og seig! sier Thomas.

 

Petter Karlsson, Kristian Walseth, Jon Erik Eriksen og Arnt Ola Skjerve er også på Thomas sin liste over potensielle vinnere.

Altaværingen Kristian Walseth er tilsynelatende rolig rett før start.

– Jeg har god magefølelse og føler ikke noe stress. Vi skal kose oss til Kirkenes, og så begynner det nok å strekke seg til der. Jeg kommer til å prøve å vinne, men går det ikke så skal vi komme oss til mål. Målet er pallen – og å gjøre det bedre enn i fjor.