2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Den største stjerna har meldt seg på!

January 18, 2018 | 12:39 pm

– Jeg gleder meg stort til å komme over til Finnmark og konkurrere i Finnmarksløpet. Dette har vært en drøm for meg i mange år. Dette sier Dallas Seavey (30), som blir den første amerikaneren som kommer over med sitt eget spann for å konkurrere i Finnmarksløpet.

Amerikaneren har akkurat meldt seg på Finnmarksløpet 2018. Seavey er den aller største langdistanseprofilen i verden for øyeblikket. Han er også den som har gjort det best i Iditarod de siste 10 årene. Sammen med sin far, Mitch Seavey, har de tapetsert pallen i verdens lengste hundeløp siden 2012. I følge Seavey selv, har han i flere år hatt en ønske om å delta i FL-1200, men tanken på å ikke få kjørt Iditarod, som går samtidig, har gjort at han ikke har meldt seg på – før nå.

Text here
DEN STØRSTE STJERNA: Dallas Seavey har meldt seg på Finnmarksløpet 2018. Foto: Privat.

I 2017 ble Seavey nummer to i Iditarod, bare slått av sin far. I en dopingkontroll som gjøres av alle toppkjørernes spann etter målgang i Iditarod, ble det påvist et forbudt stoff i fire av Seaveys hunder. Saken har versert stort i media i USA og har også blitt debattert i Norge. For Finnmarksløpet er det viktig å få ut fakta og det korrekte budskap i forbindelse med at Seavey nå skal delta i vårt løp.
– Dallas Seavey er ikke dømt for brudd på dopingreglementet til Iditarod. Saken er henlagt. Han er ikke utestengt fra Iditarod, han har selv valgt å trekke seg fra Iditarod 2018, sier Trond Anton Andersen, kommunikasjonsansvarlig i Finnmarksløpet.

– Iditarod og Finnmarksløpet kjøres ikke under samme organisasjon eller dopingreglement. Vi forholder oss til NHF/IFSS (norsk og internasjonalt hundekjørerforbund) som igjen er underlagt WADC (World Anti-doping Code). Vi har vært i kontakt med leder for IFSS antidoping komité. De påpeker at det ikke foreligger noen dom for deltakeren og at han står fritt til å melde seg på hvilket som helst løp i regi av IFSS, forklarer Andersen som gledelig kan konstantere tidenes startfelt i nye FL-1200. – Før påmeldingen til Seavey dukket opp hadde vi hele 10 reelle vinnerkandidater til vår lengste klasse, så mange har vi aldri hatt før. Når den beste amerikanske kjøreren kommer over med sitt spann, ja da blir det moro, påstår Andersen.

– Dette blir tidenes Finnmarksløp, sier daglig leder Svanhild Pedersen. At Seavey kommer, gir Finnmarksløpet anerkjennelse og enda høyere status, meddeler Pedersen som er klar til å lede tidenes Finnmarksløp fra 9. mars 2018.