2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

UiT fornyer eliteavtalen

August 21, 2021 | 10:02 pm

Rektor Dag Rune Olsen har nå signert en ny avtale med Finnmarksløpet. – Vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet, sier Olsen.

Tekst: Karine Nigar Aarskog. UiT


Rektor ved UiT, Dag Rune Olsen (t.v.) sammen med friluftslivsstudentene Ingjerd Strømholt og Brage Fuglestad, universitetslektor Ingvild Lakseide Fossøy, daglig leder i Finnmarksløpet Birgit Haugland og instituttleder Carsten Rolland etter signeringen. Foran campussjef Rune Sundelin og hunden Biga.

Finnmarksløpet er Europas lengste og tøffeste hundeløp, som hvert år arrangeres med start og mål i Alta. Siden 2014 har UiT vært elitepartner i Finnmarksløpet, som er en viktig praksisarena for mange av UiT sine studenter. Fredag 20. august signerte rektor ved UiT, Dag Rune Olsen, og daglig leder i Finnmarksløpet, Birgit Haugland, en reforhandlet avtale i Alta.

– Vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet. Finnmarksløpet er en viktig møteplass, en motor i Nord-Norge og en viktig praksisarena spesielt for våre studenter innenfor friluftsliv, medieproduksjon og reiseliv, sier Olsen.

Les også: Skaffer seg verdifull arbeidserfaring under Finnmarksløpet

Satser i Øst-Finnmark

Ifølge Haugland er 400 av de frivillige som hjelper til under løpet studenter og elever som har Finnmarksløpet i sin læringsplan.

– Vi har arrangementer som bygger kompetanse og trener samhandling ved å utvikle praktisk og teoretisk kompetanse innen hundesporten og arrangement, sier Haugland.

Les også: Vi finner lykke i blodslit

Olsen legger til at UiT har en ambisjon om å bruke samarbeidsavtalen til å profilere universitetet også i Øst-Finnmark.

– Vi ønsker å støtte løpets satsing der, samtidig som vi profilerer universitetets tilbud, sier Olsen.

– UiT er en viktig samarbeidspartner

Haugland mener UiT er og har vært en meget viktig og strategisk samarbeidspartner for Finnmarksløpet over mange år.

– UiT bidrar til å løfte Finnmarksløpet gjennom et sterkt engasjement, kunnskap og aktiv deltakelse i planleggingsfasen og gjennomføringen av arrangementene. Vi har en god og tverrfaglig relasjon med UiT som også bidrar i relevante prosjekter som igjen er med på å løfte våre arrangementer gjennom kunnskap og innovasjon, sier Haugland og legger til:

– Vi er svært takknemlige og stolte av at vi har et så godt samarbeid med UiT og de muligheter dette gir for fremtiden.