2024 (3)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Dallas Seavey nr 3 i Finnmarksløpet

March 17, 2018 | 2:24 am

Den amerikanske Iditarodvinneren og erfarne hundekjøreren Dallas Seavey ble nummer tre i årets Finnmarksløp. Han kom i mål med seks hunder.

Dallas Seavey fra Alaska ble #3 i årets FL-1200 Finnmarksløp. Foto: Siv Thorud

Dallas Seavey fortalte ved målgangen at det har vært et fantastisk løp. – Det er mye det samme som løp i Alaska, samme konsept på mange måter. Men Finnmarksløpet er unikt i at det går i en slags ring eller åttetall. Området som dekkes er mindre og man ser mer av det, sa Seavey. – Det har vært helt magisk. Det mest spesielle var en dag der det var nordlys samtidig med at det var dagslys. Det var noe helt spesielt, sa han.

Han var ikke skuffet over å ikke gå av med seieren. – Nei, man kan aldri si at “Jeg vil vinne dette løpet.” Jeg hadde en plan, men den endret seg hele tida. Vi henta oss fint inn, og hundene mine gjorde en fantastisk prestasjon, sa Seavey.

Seavey var svært fornøyd med Finnmarksløpet. – Det har vært et godt gjennomført løp, gode sjekkpunkter og godt opplegg for hvordan publikum kan følge med og se løpet. Jeg tror løp hos oss har noe å lære av Finnmarksløpet, og jeg håper at vi om ti år vil se mer av et fellesskap mellom hundekjørermiljøene i Alaska, Canada og Norge.

Selv er han ikke i tvil om at han vil komme tilbake: – Åja, det vil jeg absolutt. Det er et utfordrende løp og det er alltid noe å lære her, og det gjør det veldig interessant å komme tilbake til. Så jeg kommer tilbake, sa han.