2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Sportslig oppdatering 2, 11. mars

March 11, 2018 | 10:34 pm

Her kommer ny sportslig rapport fra Finnmarksløpet dag 3.

FL-junior:

FL-junior ble vunnet av sjarmtrollet Ole Henrik Isaksen Eira, som kjørte med hundene til May Conny Johansen. 14-åringen er løpets yngste deltaker og vant utrolig nok på første forsøk.

Nummer to ble Solveig Kristine Kvam og nummer tre Maria Jøraholmen. Disse tre fyller også NM-pallen.

Ole Henrik Isaksen Eira etter målgang i dag. (Foto: Ann Helen Paulsen)

 

En ting er i alle fall de aller fleste enige om; i juniorklassene er ALLE vinnere! Ungdommen mellom 14 og 17 år er regnet som noen av landets aller tøffeste i sin alder!

Og så er det verdt å merke seg at langdistanse hundekjøring stadig fenger bredere. Nå er det ikke bare barn av etablerte hundekjørere som deltar – noe dagens tredjeplass er et synlig bevis på. Maria Jøraholmen har ingen i familien som har erfaring med hundekjøring, og har helt på egen hånd funnet ut at dette er noe hun vil drive på med.

Se videointervju med Ole Henrik her.

Se alle resultater for FL-junior her.

Skal Harald Tunheim få seier også i FL-500?(Foto: Siv Thorud)

FL-500:

I skrivende stund leder Harald Tunheim 500-klassen. Den rutinerte kjøreren – som har vunnet FL-1000 hele fem ganger – har virkelig imponert når 301 av 565 kilometer er tilbakelagt. Tunheim har fullt spann inn til Jergul hvor han hviler i skrivende stund.

Bak Tunheim jaker rookien Jimmy Pettersson som også har imponert med stabil høy hastighet i sporet. Raske svensker har vi advart mot allerede, så direkte sjokkert er vi ikke.

Tsjekkeren Jiri Vondrak hvilte hele seks timer og 21 minutter på sjekkpunkt Kautokeino. Hans hunder er vant med etappeløp og det er knyttet stor spenning til hvordan tsjekkeren og han flotte spann takler mindre hvile enn han er vant i søreuropeiske etappeløp.

Og hva skjer med The Wingrens? Far og sønn ligger bak de aller fremste, men ligger og snuser like bak pallen. Ronny og pappa Ole ligger relativt likt ved sjekkpunkt Jergul.

Dronningen av FL-500 – Elisabeth Edland – kom først til Jergul, men for å se hvem som er raskest må vi se på samlet gangtid på vår resultatservice. Alt tyder på at vinner av vinner av FL-500 ikke hviler mer enn obligatorisk hviltidspott.

Klikk her for oppdaterte resultater i FL-500.

FL-1200:

Finnmarksløpet noterer mange nye følgere både på Facebook og vår hjemmeside. Det hersker liten tvil om at en stor andel av disse tilhører fanskaren til Dallas Seavey som nå har tatt over ledelsen på Fl-1200.

Dallas Seavey har tatt ledelsen i FL-1200. (Foto: Reidar Arnesen/@arcticlapse)

 

Det er noe overraskende tidlig med amerikansk ledelse såpass tidlig i løpet. Han har hele tiden vært en stor favoritt, men mange hadde nok spådd at Seavey skulle bruke lengre tid på å ta ledelsen.

Seavey har kjørt lange strekk med flere hunder i sleden, og det er lite som tyder på at han skal miste tempo med det første.

Ola Brennodden Sunde hadde ledelsen inn til sjekkpunkt Levajok, men måtte kaste inn håndkledet etter å ha pådratt seg sykdom.

Også fjorårets vinner Petter Jahnsen har etter våre rapporter samme problemer som Brennodden Sunde, men er foreløpig med i løpet.

Thomas Wærner holder fin fart i sporet og cruiset på elva forbi sjekkpunkt Levajok. I det øyeblikket ledet han FL-1200. Se opp for kraftverket fra Torpa!

Wærner kom inn nøyaktig 40 minutter bak Seavey inn til sjekkpunkt Tana i kveld.