2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

– Må ha litt tur for å komme gjennom

March 16, 2018 | 2:44 pm

Veteranen Tom Frode Johansen med 19 Finnmarksløp på CV’en, flere Femundløp og et fullført Yukon Quest fra 2016 klager ikke over løpet eller sporene i årets FL-1200. Naturen kan man ikke gjøre noe med, sier han.

Vår pressesjef tok en prat med Tom Frode på sjekkpunkt Karasjok i dag, etter at Johansen kom inn som #7 til sjekkpunktet kl 13:11.

Tom Frode Johansen kom som #7 inn til Karasjok i dag. Foto: Trond A. Andersen

Tom Frode Johansen kom som #7 inn til Karasjok i dag. Foto: Trond A. Andersen

Johansen fortalte at han på forhånd hadde gledet seg veldig til årets løp: – Jeg var veldig tent på å kjøre dette løpet i år, for det var et nytt løp og en ny strategi. Jeg fikk sitte hjemme ved kjøkkenbordet og tegne en plan, og den har jeg klart å følge, sier han. – Det er ingen annen som har  gjort dette løpet på denne måten før, så det var veldig spesielt, sier Johansen. Etter Kirkenes måtte han justere planen sin, men det var nærmest som forventet.

Johansen sier han håper løpet forsetter å være FL-1200. – Jeg håper virkelig det!

På spørsmål om hvordan han har opplevd årets løp, sier Johansen at man hele tida kommer tilbake til spørsmålet om sporkvalitet.

– Den gjør det tøft for hundene, men det er vanskelig å gjøre noe med det. Kanskje må vi akseptere at man må ha litt tur for å komme gjennom de løypene her. Vi kan ikke laste noen for det her, det er umulig å gjøre noe med. Jeg så jo helt klart at  det er gjort et godt forsøk på å lage spor, men når det  er så kalt som nå, blir det bare ei tynn hinne. Så når en hund plumper gjennom… Johansen fullfører ikke setninga, men lar det skinne gjennom at dette er noe man må regne med, og at det er likt for alle.

– Nå gleder jeg meg bare veldig til å komme frem!

Men først venter minst fem timer og 40 minutter gjenstående hviletid i Karasjok; deretter kanskje det dobbelte i kjøretid fra Karasjok til Alta.

Klikk her for å se hele videointervjuet med Tom Frode Johansen.