2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Hvem vinner hytta?

March 14, 2019 | 7:18 pm

Annethvert år deles det ut ei Saltdalshytte i Finnmarksløpet. Premien går til den kjøreren som har best sammenlagtplassering to år på rad; i år gjelder det for årene 2018 og 2019. Hvem får hytta i år?

Denne hytta går til en heldig kjører med best sammenlagtplassering i år og i fjor. Men hvem blir det?

Denne hytta går til en heldig kjører med best sammenlagtplassering i år og i fjor. Men hvem blir det?

Rekkefølgen fra i fjorårets løp var 1) Petter Karlsson, 2) Birgitte Næss, 3) Dallas Seavey, 4) Kristian Walseth og 5) John Erik Eriksen. Alle disse har vært tetkandidater i år og det var langt fra gitt på forhånd hvem som skulle ta med seg hytta hjem.

Dallas Seavey får ikke hytte i år. Her knipset på Vaggetem ei stund før han måtte bryte løpet. (Foto: Steinar Vik)

Dallas Seavey måtte bryte på grunn av hundene, og er ute av konkurransen. Thomas Wærner har ledet mye gjennom dagen i dag, og er fortsatt i tet, men han er ikke i hytte-konkurransen fordi han måtte bryte løpet i fjor.

Petter Karlsson steller hunder mens Thomas Wærner (høyre) ser på i Øvre Pasvik. Blir det han som får med seg Saltdalshytta hjem til Slussfors i Sverige? (Foto: Steinar Vik)

Birgitte Næss og Petter Karlsson ligger dermed best an i øyeblikket. Hvis Karlsson kommer i mål før Næss, er hytta hans. Hvis Næss kommer inn én plass før Karlsson, vil den av dem som har kortest kjøretid på de to årene sammenlagt, få hytta med seg hjem.

Birgitte Næss i Varangerbotn tidligere i dag. (Foto: Natalie Broomfield)

Birgitte Næss i Varangerbotn tidligere i dag. (Foto: Natalie Broomfield)

I øyeblikket ligger kjørerne litt foran tidsskjemaet fra i fjor. Det vil dermed tjene til Birgittes fordel hvis hun kommer inn en plass foran Petter. Men det er ikke noe som er avgjort enda – løpet er ganske åpent.

Kristian Walseth på Vaggetem. (Foto: Steinar Vik)

Kristian Walseth på Vaggetem (i blå jakke). (Foto: Steinar Vik)

Bakfra har Kristian Walseth kommet i løpet av dagen og sneket seg inn på pallen for i år, og John Erik Eriksen har også sneket seg inn på Topp5, som han var i fjor. Ut fra Levajok2 var de i ettermiddag hhv nummer 3 og 5. Når man da vet at Petter Karlsson er nede i seks hunder, som er minimumskravet for i det hele tatt for å få kjøre videre, og at Birgitte Næss har sju hunder ut fra Levajok, ser man at hvis noe skulle skje som gjør at disse to faller ned på lista, er det plutselig Walseth og Eriksen som kjemper om hytta!

Dette kommer til å bli et rotterace gjennom hele natta og frem til målgang i Alta i morgen. Ett er sikkert: Ingenting er avgjort, og det er mange som reelt konkurrerer om å få ei Saltdalshytte med seg hjem.

Følg gjerne innspurten på GPS-kartet, resultatlista og ikke minst: via dekning og livesendinger på vår Facebookside.