2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Velkommen Mailene og Valerie

September 2, 2022 | 9:48 am

Vi har gleden av å presentere to nye ansikter i Finnmarksløpets administrasjon. Mailene Skjølås og Valerie Gerdes.

La oss starte med å presentere Mailene Skjølås (34). Vår nye sportslige koordinator. Mailene er opprinnelig fra Nannestad men har bodd i Alta siden 2011. Noen fakta om Skjølås. Hun har en mastergrad i idrettsvitenskap, har gått på Alta Folkehøgskole, har fullført FL-500 to ganger og er leder for Alta trekkhundklubb.

SPORTSLIG KOORDINATOR: Mailene Skjølås er ansatt som sportslig koordinator i Finnmarksløpet. Foto: Trond Anton Andersen

– Jeg synes det er helt topp å få jobbe med og for Finnmarksløpet. Hundekjøring og friluftslivet her oppe var en av hovedgrunnene til at jeg valgte å bosette meg i Alta. Jeg er et hundemenneske som elsker å være ute, året rundt, meddeler Mailene som allerede har fått ilddåpen. – Før FL-2022 ble jeg leid inn som altmuligkvinne og jeg fikk oppleve den siste oppkjøringen til et Finnmarksløp og gjennomføringen – fra innsiden.

Hva gjør egentlig en sportslig koordinator i Finnmarksløpet?
Mailene skal jobbe med sportslig tilrettelegging. – Det er mye logistikk som skal på plass. I 2023 er Finnmarksløpet arrangør av IFSS VM i langdistanse hundekjøring, noe som krever ekstra av oss som arrangører, forteller daglig leder i Finnmarksløpet Birgit Haugland. – Vi er glade for ha på plass en koordinator som har mye erfaring fra sporten. I 2023 blir det koordinering og samhandling med de frivillige, tilrettelegging på 12 sjekkpunkter, kommunikasjon med rennledelse samt IFSS, pluss mye mer. I utgangspunktet er stillingen prosjektbasert, med mulighet for forlengelse, sier Haugland.

Langdistanse internship
Valerie Gerdes (26) er fra Tyskland og studerte ved UiT forrige semester. Egentlig skulle Valerie være tilbake i Tyskland for å ha sin internship-periode nær hjembyen, men planene ble endret grunnet en forelskelse som oppstod i vinter. Hun falt pladask for Finnmark og nektet å dra hjem. – Jeg så Finnmarksløpet som tilskuer i 2022 og ble veldig imponert. Tilfeldigvis bodde jeg i samme korridor som Rubens som var UiT-internship her i vinter. Vi ble venner og jeg synes stillingen hans virket veldig interessant. Jeg tok kontakt med daglig leder og vipps, alt ordnet seg. Dette blir spennende, stråler Gerdes som startet jobben 1. september og som i alle fall blir ut mars.

FORELSKET: Valerie Gerdes har forelsket seg i Finnmark og Finnmarksløpet. Foto: Trond Anton Andersen

– Min studieretning er internasjonal turisme. Det er en utdannelse som gir mange muligheter. Her i Finnmarksløpet skal jeg jobbe med partnere og partnerprogram, tilrettelegging for reiseliv og ikke minst – FL-shopen der elever fra Alta videregående skole skal ha sin praksis. Det blir mange arbeidsoppgaver og jeg gleder meg skikkelig.
– For Finnmarksløpet er det viktig å være en god læringsarena. Et av våre strategiske mål er at mange skal få læring og praksis knyttet til vårt arrangement. Ekstra spennende er det å ha unge studenter med pågangsmot. Vi har mye å lære av de unge og kompetansen går dermed begge veier, avslutter Haugland som inviterer til tidens Finnmarksløpet fra 10. mars 2023.