2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

FL-2021 – Hvordan løp blir det?

August 12, 2020 | 12:52 pm

Det enkleste først. Finnmarksløpet skal arrangeres i 2021.

Vi skal gjøre alt vi kan for at Finnmarksløpet skal gjennomføres i 2021. Om Finnmarksløpet blir avviklet som normalt er vi slettes ikke sikre på. Det er unødvendig å forklare alle interesserte hvorfor vi må være forberedt på det meste. Det viktige er å meddele hvordan vi tenker i forhold til de utfordringer samfunnet står ovenfor.

Plan A, B OG C
Plan A er enklest å beskrive. Den er kort og godt at alt blir som før. Endringer som gjøres vil da kun være våre løpstekniske endringer som stort sett gjøres hvert år. Disse har ingen sammenheng med koronaviruset.

Vi definerer ikke en konkret plan B, C osv. Bokstavene er mer et symbol for å illustrere det usikre. Finnmarksløpet AS må være godt forberedt ovenfor pålegg og restriksjoner som gjør at vi ikke kan avvikle alt som “normalt”.
Det meste handler om ansamlinger med mennesker. I forbindelse med et Finnmarksløp er folk tett på hverandre ved flere anledninger.
Kjøremøter, banketter, start, på sjekkpunkter, ved målganger og ved premieutdelinger.

Som arrangør må vi ta høyde for at vi kan få innskrenkninger i våre opprinnelig planer. Det er i dag sju måneder til løpsstart. Hvor mange som kan være samlet, 1 meters-regelen og krav til bruk av munnbind er noe av det vi ikke har mulighet til å si noe om før vi er nært løpsstart.

Deltakere får melde seg på løpet slik som før. Påmeldingen starter tradisjon tro den 15. september. Eventuelle regelendringe med tanke på tilbakebetaling av startkontingent som følge pandemien vil bli publisert før påmeldingsstart. Her vil det også bli presisert ovenfor deltakere hva de må tenke på i forhold til endringer som kan oppstå.

Med mer enn et halvår igjen til løpsstart, vil vi måtte smøre oss med tålmodighet. Om en drøy måned starter påmeldingen og vi er veldig spente på hvem som har tenkt å satse på Finnmarksløpet i 2021.

Fortsatt god sensommer.