2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Kristoffer Halvorsen vant sølvet

March 18, 2022 | 3:06 pm

Kristoffer Halvorsen kom fredag klokka 13:54 inn til Alta som spann nummer to i årets FL-1200. Med det tok han andreplassen og vant også sølv i NM.

Kristoffer Halvorsen inn til andreplass i FL-1200 og sølvmedalje i NM. (Foto: Anders H. Abrahamsen)

Kristoffer Halvorsen har vært i tetskiktet av FL-1200 helt siden sjekkpunkt Levajok 1, hvor han kom inn som nummer fire, temmelig nøyaktig en time bak Thomas Wærner.

Etter at kjørerne hadde tatt ut den obligatoriske 16-timershvilen og unnagjort Pasvik-runden, var Halvorsen nummer to inn til Neiden 2. Andreplassen har han klart å holde gjennom hele resten av løpet.

Kristoffer Halvorsen hadde seks hunder foran sleden da han kom inn til mål i Alta til tonene av ‘Conquest of Paradise’ av Vangelis.

Kristoffer Halvorsen takker lederhundene Opie og Buffin for innsatsen etter målgangen. (Foto: Anders H. Abrahamsen)

Og det var emosjonelt å krysse mållinja. – Ja, man blir jo litt rørt. De [hundene] har jo gjort en veldig bra jobb.

Varmt

Spannet har fungert bra, mente Halvorsen, selv om varmen og de harde sporene har gjort dette løpet utfordrende.

– Det har fungert bra, men det har vært vanskelig å fôre og sånn. Men sånn har det vært for alle, sa han. – Alt i alt er vi veldig fornøyd!

“Varmt!” Det var Kristoffer Halvorsens kjappe oppsummering av årets Finnmarksløp, et løp hvor han fikk sin beste plassering noensinne i Finnmark. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

Da han ble spurt om å oppsummere løpet under ett, var han ikke vanskelig å be: – Det er ett ord, og det er VARMT. Men det har vært bra, det har vært veldig bra, sa han til NRK etter målgangen.

Sjanseløs på seier

I målintervjuet på podiet hos speaker Trond Anton Andersen sa Halvorsen at han hadde vært sjanseløs på å ta igjen vinneren.

Det ble mye latter da Halvorsen først under intervjuet med speaker Trond Anton Andersen ble klar over at han nettopp hadde tatt sølv i NM i langdistanse åpen klasse. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

– Jeg hadde ikke sjans der, så sånn var det. Jeg er fornøyd, jeg. Det kommer flere år!

Halvorsen sa at løpet hadde vært preget av at det var hardt og varmt; høy temperatur og harde spor. Det gjorde at det var vanskelig å få i hundene nok næring og væske underveis.

– Men det har jo vært fint påskevær!

Overrasket over NM-sølv

Teamet er fornøyd, og du har tatt andreplass i NM?

– Er det NM også? utbrøt Halvorsen til Andersen. – Jo, det er jo bra det. Jeg visste ikke det, sa han da han fikk summet seg litt.

Og nå kan du bli uthvilt før banketten [lørdag], det er jo også trivelig?

– Jaja, DEN kan vi vinne! kom det kontant fra Halvorsen.

Penger og andre premier

Med sølvmedaljen vinner Halvorsen NOK 50 000 i pengepremie fra Finnmarksløpet. I tillegg får han en Laika hundekløv verdt NOK 3 400 gitt av Arctic Lavvo, et gavekort fra Appetitt verdt NOK 4 000, samt en premie fra en nordnorsk glasskunstner gitt av Arctic glasstudio. I tillegg vil han naturligvis får en vinntermedalje; en skifermedalje gitt av Peskatun.

I likhet med alle som fullfører årets FL-1200 er Kristoffer Halvorsen også med i trekningen av to premier som loddes ut blant alle som fullfører årets løp. Det ene er en samisk luhkka med hundemotiv, som er laget og gitt av Elna Guttormsen. Det andre er en Venor Gamme Lang til en verdi av NOK 41 350, gitt av Arctic Lavvo.