2024 (24)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Merete skal lede Finnmarksløpet

June 30, 2023 | 8:56 am

Merete Jørstad fra Alta blir ny daglig leder i Finnmarksløpet.

Siden 2004 har Finnmarksløpet hatt en spesiell plass i hjertet til den nytilsatte daglige lederen. Det var første året Altakvinnen Merete Jørstad dekket løpet som journalist for NRK Finnmark. Siden da har det blitt mange år med å fortelle historier fra og om Finnmarksløpet.

Når 54-åringen til høsten tar fatt på jobben som daglig leder, er det fortsatt det å få Finnmarksløpet kjent og anerkjent, som står i fokus.

– Finnmarksløpet er etter min oppfatning det viktigste idrettsarrangementet i Finnmark – her får vi vist frem den unike råskapen, men også det vakreste som Norge har å by på. Jeg mener at Finnmarksløpet er med på å fremme bo- og bli-lyst i fylket – i tillegg til selve sporten, der kjørere og hunder jobber sammen for å beherske elementene, som skaper wow-opplevelser langt utover landets grenser, meddeler Jørstad som tar over stillingen etter Birgit Haugland.

– Jeg er veldig takknemlig og ydmyk for å få være med på utvikle Finnmarksløpet videre, sier Jørstad som tidligere jobbet over 20 år i NRK som journalist, vaktsjef og redaksjonssjef. De siste fem årene er det næringsutvikling som har stått i fokus – i NHO Arktis og som omstillingsleder i Kvænangen.


NY DAGLIG LEDER: Merete Jørstad skal lede Finnmarksløpet as. Foto: NHO

Styreleder Per Aronsen i Finnmarksløpet er svært fornøyd med rekrutteringen.
– Merethe Jørstad har en bakgrunn som passer godt inn i Finnmarskløpets ønske om å bidra til en positiv samfunnsutvikling for Finnmark og Nord-Norge, og vi er glade for at hun har takket ja til stillingen som daglig ledere, sier Aronsen.