2024 (24)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

NM-sølv til Kristian Walseth

March 17, 2018 | 2:37 am

Kristian Walseth ble nummer fire i årets Finnmarksløp og vant med det også sølvmedalje i NM.

Walseth kom inn til Alta 01:55 natt til lørdag, nær tre timer etter vinneren. Han hadde ni hunder med til mål.

Kristian Walseth (t.h.) sammen med Dallas Seavey etter målgang. (Foto: Siv Thorud)

Hvordan har det vært å kjøre det lengste løpet?

– Det har vært tøft og utfordrende, men vi kom til mål og jeg hadde et relativt stort spann inn, sa Walseth. Han var ikke skuffet over å havne på fjerdeplass. – Nei, dette er helt supert og jeg er fornøyd, sa han og utdypet: – Det er et nytt løp, man må ta valg underveis som kan gi ulike utfall og dette var det beste jeg og hundene kunne prestere denne gangen, sa han.

Walseth har vært vertskap for Dallas Seavey mens amerikaneren har vært i Norge, og han var ikke fornærmet over at gjesten snek seg foran ham på resultatlista.

En glad fornøyd Kristian Walseth etter målgang i Alta. NM-sølv og fjerdeplass i FL-1200 ble fasit.

– Nei, han er i veldig god form og helt ram til å løpe, sa Walseth. Han lå lenge og kivet med Seavey om tredjeplassen i løpet, men måtte slippe da de hadde passert Iesjavre på veien mellom Karasjok og Jotka.

– Ja, det var litt dårlig timet. Jeg hadde planlagt å stoppe der for å snacke hundene, og da visste jeg ikke at han lå akkurat der. Da så jeg ryggen hans forsvinne og deretter så jeg ham ikke mer før jeg kom inn her, sa Walseth.

Vi gratulerer med NM-sølv og fjerdeplass!