2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Profesjonelt langdistanseteam

November 27, 2018 | 9:08 pm

Tirsdag 27. oktober ble verdens første profesjonelle langdistanselag innen hundesledekjøring med Finnmarksløpet- og Iditarodvinnere i spissen presentert av Aker BioMarine.

Under er pressemeldingen som gikk ut fra Aker BioMarine og team QRILL.

——- 

Med seier i sikte og ambisjoner om å skape blest rundt sporten samt sette helse og ernæring i sentrum, skal team QRILL Pet blåse nytt liv i en av verdens tøffeste idrettsgrener. Laget, som er en miks av profilerte profiler og ferske nykommere, består av Thomas Wærner (vinner av Finnmarksløpet 2013), Marit Beate Kasin (Norgesmester 2016), Joar Leifseth Ulsom (vinner av Iditarod 2018) sammen med fire ganger vinner av Iditarod, Dallas Seavey og det unge talentet Hanna Lyrek (18).

– Konkurranser som Finnmarksløpet og Iditarod er mer enn bare løp. Dette er eventyr du opplever med hundene dine, lagkamerater og andre konkurrenter i storslått naturlandskap. Jeg er stolt over å være en del av Team Qrill Pet, der vi jobber med Aker BioMarine og partnere for å sette hundenes helse og velvære i sentrum. Vi bygger også et sterkt fundament for vår idrettsgren for fremtiden, sier vinner av Finnmarksløpet 2013, Thomas Wærner.

Viktig satsning for framtidige generasjoner
Team QRILL Pet skal etter planen delta på de store maratonløpene innen hundesledekjøring, der i blant Finnmarksløpet, Iditarod og Femundsløpet.

– Vi er ser på Aker BioMarines lansering av Team QRILL Pet med stor optimisme. Visjonen om å bygge og øke populariteten omkring sporten, og ikke minst oppfordre en ny generasjon hundesledekjørere til å ta opp tøylene er noe vi støtter og stiller oss bak, sier Per Aronsen, styreleder i Finnmarksløpet.

Han ser store muligheter for å løfte sporten med nysatsningen.

– Finnmarksløpet skal fortsatt være et løp for bredden, men med den profesjonaliseringen hundesporten har vært igjennom de siste årene er dette et naturlig steg. Vi håper at team Qrill Pet kan motivere og bane vei for etablering av flere lag, på ulike nivåer slik at sporten totalt sett styrkes, avslutter han.

Store TV-ambisjoner
Aker BioMarine har over flere år investert i hundesporten og gjennomført pilotsamarbeid med Thomas Wærner og Joar Ulsom. Nå har selskapet en visjon om å bygge en internasjonal TV-plattform.

– Vi ser et stort potensiale til å synliggjøre sporten ytterligere, både nasjonalt og internasjonalt på TV. Vi vil nå jobbe aktivt med løpene for å skape de beste løsningene, sier administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen og legger til:
– Sammen med våre partnere Felleskjøpet og hundefôret Apetitt skal vi i tillegg investere tungt i forskning og utvikling for å utvikle optimal ernæring for hunder, for deres helse og være. Takket være denne fantastiske sporten og våre inspirerende hundesledekjørere kan vi virkelig drive innovasjon, forbedre hundens helse, og fremme sporten. Dette er en idrettsgren vi ser et stort potensiale i, forteller Johansen.

Utøvere fra Team QRILL Pet vil stille til sesongens første løp på Mush Synnfjell, 4. – 6. januar 2019.

WÆRNER OG KASIN: To av de fem som vil utgjøre Team QRILL Pet, Thomas Wærner og Marit Beate Kasin, under presentasjonen av det nye og profesjonell teamet som blant selvsagt blir sterkt representert under Finnmarksløpet 2019.

Om Team Qrill Pet
Team QRILL Pet er verdens første profesjonelle langdistanse hundesledelag. Teamet består av Thomas Wærner, Marit Beate Kasin, Joar Ulsom, Hanna Lyrek (alle fra Norge) og Dallas Seavey (USA). Teamet vil konkurrere i de store løpene i USA og Norge. Strategien er å optimalisere hundens helse og utholdenhet. Rekruttering og samarbeid i sport er nøkkelen for å bidra til å bygge opp sporten.

Om løpene:
Finnmarksløpet er Europas lengste hundesledeløp. Løpet starter årlig på lørdag i uke 10 og går over Finnmark i Norge. Løpet ble første gang arrangert i 1981. Femundsløpet er et årlig langdistanseløp som starter tidlig i februar i den historiske gruvebyen Røros, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Iditarod Trail Sled Dog Race er et årlig langdistanseløp med start tidlig i mars. Løpet går fra Anchorage til Nome, i den amerikanske staten Alaska.


Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. Selskapet er vertikalt integrert og kontrollerer hele verdikjeden – fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon, logistikk og markedsarbeid. Aker BioMarine er heleid av Aker ASA.