2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Oda vant FL-junior

March 13, 2022 | 1:42 pm

Oda Karlstrøm kryssa mållinja i Alta klokka 12:50 under fantastiske forhold som vinner av FL-junior 2022. Bare et par minutter bak fulgte sølvvinner Julian Mortensen. De to har kivet i tet gjennom hele løpet.

Oda Karlstrøm kommer først over mållinja og vinner FL-junior 2022. Hun ble med det også norgesmester. (Foto: Morten Broks, Finnmarksløpet)

Etter at Mortensen hadde ledet til sjekkpunktene Jotka 1 og Soussjavre, var det Karlstrøm som kom først til sjekkpunkt Jotka 2. Den ledelsen skulle vise seg å holde helt inn til mål. Både Karlstrøm og Mortensen kom inn med alle seks hundene i spannet.

– Det har vært et slit, men det var verdt det, sa Karlstrøm i seiersintervjuet på podiet etter å ha kommet i mål. – Vi startet ganske likt, men så fikk jeg et forsprang og det utnyttet jeg, fortsatte den nybakte norgesmesteren.

Som ikke la skjul på at det å vinne og bli norgesmester var «veldig gøy!».

Som vinner får Karlstrøm en fôrpremie fra Appetitt til en verdi av NOK 42 000, en Laika hundekløv verdt NOK 3 400 gitt av Arctic Lavvo, samt en skifermedalje fra Peskatun.

Sølv til Trøndelag

Julian Mortensen fra Skaun ledet FL-junior inn til sjekkpunktene Jotka 1 og Soussjavre, og han kom i mål bare ett fattig minutt bak Karlstrøm.

Julian Mortensen kom inn som sølvvinner i FL-junior 2022 og norgesmesterskap for junior under fantastiske forhold i Alta sentrum lørdag. (Foto: Morten Broks, Finnmarksløpet)

 

– Hun seg fra meg på slettene, sa Mortensen om vinneren, som altså mente at vinnerspannet hadde vunnet på å ha høyere fart enn hans eget på de flate partiene i løypa.

Hans egne hunder hadde gått fint, og det å kjøre i Finnmark ga mersmak, mente han.

Mortensen får en fôrpremie fra Appetitt til en verdi av NOK 15 000, i tillegg til en Laika hundekløv verdt NOK 3 400 gitt av Arctic Lavvo, samt en skifermedalje fra Peskatun.

Tredjeplass til Runa Krempig, Hanna Storstein-Thorsen nummer fire

Runa Krempig kom klokka 13:08 inn til tredjeplass og bronsemedalje i NM. Krempig hadde ingen enkel oppladning til løpet, da hundene hun opprinnelig skulle starte med fikk startnekt på grunn av hoste i kennelen de kom fra. Men i løpet av et par korte døgn fikk hun lånt seg nye hunder fra gode venner, og med det kunne hun stille til start i Alta lørdag formiddag likevel. Hun hadde alle hundene med til mål.

Runa Krempig måtte kjempe hardt for å holde konkurrenten bak seg det siste stykket inn mot mål – og klarte det, selv med hunder lånt i siste liten. (Foto: Morten Broks, Finnmarksløpet)

Krempig har ligget på tredjeplass i løpet helt siden sjekkpunkt Soussjavre.

– Det var kamp helt til mål, sa en tydelig varm og småsliten Krempig på podiet. – Jeg startet ut ni minutter før Hanna, men så så jeg at hun kom nærmere og nærmere.

– Jeg sparka ganske godt for å forsøke å ta Runa igjen, repliserte Storstein-Thorsen kontant.

Krempig sier at heller ikke hun sto i ro på sleden det siste stykket inn mot mål: – Det ble mye sparking på slutten der!

Det skulle vise seg å holde akkurat. Hanna Storstein-Thorsen kom inn et kort minutt bak Krempig og tok med det fjerdeplassen.

Hanna Storstein-Thorsen kom i mål et kort minutt bak Runa Krempig og kapret fjerdeplassen. (Foto: Morten Broks, Finnmarksløpet)

Krempig vinner en fôrpremie fra Appetitt til en verdi av NOK 10 000, i tillegg til en Laika hundekløv verdt NOK 3 400 gitt av Arctic Lavvo, samt en skifermedalje fra Peskatun.

Storstein-Thorsen vinner en Laika hundekløv verdt NOK 3 400 gitt av Arctic Lavvo. I tillegg får hun et gavekort fra Finnmarksløpets nettbutikk.

Brøttum-kjører i mål som #5

14:34 kom Olivia Andresen inn som femte kjører. Med det var alle juniorkjørerne i mål.

– Jeg la tidlig bort konkurransetankene og valgte å fokusere på å kose meg, sa Andresen da hun hadde kommet i mål. Hun hadde alle seks hundene i spannet med seg til mål, i likhet med alle de øvrige kjørerne.

Olivia Andresen kommer inn til femteplass i årets FL-junior og NM. (Foto: Marit L. Abrahamsen)

Andresen sa hun hadde hatt en veldig fin tur rundt i sporet for FL-junior, og at hun hadde fokusert på å fullføre løpet etter at det hadde vært litt stang ut for henne under årets Femundløp.

Alta-ordfører Monica Nielsen var tilstede og overrakte rookie-plata i Alta-skifer til Andresen.