2024 (24)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Elisabeth er vinner av Finnmarksløpet Junior!

March 10, 2024 | 2:12 pm

Vinner av Finnmarksløpet Junior 2024. Foto av Marit Leinan Abrahamsen

Elisabeth Kristensen vant både Finnmarksløpet Junior og fikk dermed også tittel som Norgesmester da hun passerte målstreken i Alta søndag formiddag klokken 13.40. Elisabeth ble møtt av en stor gruppe familie, venner og oppmøtt publikum som delte gleder over den store prestasjonen som det er å fullføre 200 kilometer sammen med 6 av sine firbente venner.

Finnmarksløpet Junior har på ingen tidspunkt i år vært et løp hvor vinneren har kunnet forutsees, noe som tydelig fremkom når veteran Elisabeth Kristensen og rookie Linus Wingren startet ut fra siste sjekkpunkt Jotka 2 med to minutters mellomrom på vei inn til mål! Med knappe 49 kilometer igjen la ungdommene opp til et veldig tett og spennende oppløp.

Linus Wingren inn til mål. Bilde av Marit Leinan Abrahamsen

Med sin seier blir Elisabeth vinneren andre året på rad i Finnmarksløpet Junior, og tituleres som Norgesmester. I fjor fikk hun tittelen verdensmester under VM. Linus Wingren (17 år) gjør en kjempeprestasjon som rookie og slår på stortromma med en andreplass i sitt første Finnmarksløp. Linus er førstegangskjører, og kjørte ut fra Alta sentrum 10 minutter før sin rutinerte far Ronny Wingren, som kjørte ut i 600-klassen i sporene til sønnen sin. Linus kom inn under målbuen kun minutter etter Elisabeth.

Narve inn til mål. Foto av Marit Leinan Abrahamsen

På tredjeplass i Finnmarksløpet og andreplass i Junior-NM langdistanse hundekjøring kom Narve Krempig inn med et stort glis! Narve har kjørt Finnmarksløpet Junior med Harald Tunheim sine hunder. I likhet med sine søsken har han fått deltakelse i Finnmarksløpet Junior i konfirmasjonsgave av Harald, og i år var det endelig Narve sin tur til å kjøre løpet!

Ronja inn til mål. Bilde av Marit Leinan Abrahamsen

På fjerdeplass i Finnmarksløpet og tredjeplass i Junior-NM i langdistanse hundekjøring kom Ronja Marie Hørsandlien.

Ingeborg i mål FL-Junior. Bilde av Marthe Nyvoll

Ingeborg Nordseth (14), løpets yngste deltaker kapret femteplassen og hadde en solid velkomstkomite ved målgangen kl. 16.21.

Henriette i mål i FL-Junior. Bilde av Marthe Nyvoll

Red lantern, eller siste i mål om du vil, gikk til Henriette Sørensen fra Torpa. Kl.18.07 søndag 10. mars satte hun et verdig punktum for Finnmarksløpet junior og NM i langdistanse for juniorer 2024.
Alle startende kom til mål, flotte spann med logrende hunder ved målpassering og drøssevis med glade mennesker – for et vakkert løp.

 

Følg med på tracking her: https://portal.finnmarkslopet.no/results/map

Følg med på resultatlistene her: https://portal.finnmarkslopet.no/results