2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Status søndag kveld:

March 10, 2019 | 8:06 pm

Vinner FL-junior kåret, Bjørnstad med raceretappe på FL-500 og Frydenlund tok føringen på FL-1200.

Av Wenche Wærner

Ole Henrik Isaksen Eira var historisk i fjor da han var den yngste som noensinne har startet i Finnmarksløpet. Med seier da ble han den yngste som noen gang har vunnet Finnmarksløpet. I dag ble han den første som har vunnet FL-junior to ganger. Vi gratulerer Ole Henrik og hans team.

Gull og sølv i FL-junior – Ole Henrik og Maria. Foto: Wenche Wærner.

Det ble kamp til målstreken om andreplassen, og det er første snute over mål som vinner. Maria Jøraholmens hunder hadde de lengste snutene, og Ronja Persson tok tredjeplassen.

Alle juniorkjørerne våre har nå kommet i mål.

SE MÅLGANGEN TIL OLE HENRIK ISAKSEN EIRA

 

Noen av de firbente så ingen grunn til å hvile på Levajok. Foto: Mikhail Pankov.

FL-1200

Mens mange av kjørerne i den lengste klassen koste seg i påskeværet på Levajok, feide Birgitte Næss rett igjennom sjekkpunktet. Nå er likevel Ronny Frydenlund tilbake i tet, med Bernd Helmich, Petter Karlsson og John Erik Eriksen på de påfølgende plassene. John Erik kjører med flere av Robert Sørlie sine hunder, og vi vet de kan gå fort. Og langt…

Det er forventet at noen av kjørerne vil ta ut sin 16-timers hvil på Tana, men vi vet også at noen spann har hvilt på sporet og vil legge langhvilen på Neiden. Dallas Seavey har valgt å ta sin langhvile på Levajok.

 

FL-500

Andrè Fjørtoft Bjørnstad kjørte med blinklyset på gjennom nattens etappe mellom Jotka og Kautokeino. Med A-spannet fra Lars Monsen passerte han 20 spann i løypa, og han var først inn til Kautokeino i morges. Fra Kautokeino til Jergul var det derimot ringrev og fjorårsvinner, Harald Tunheim, som hadde høyest fart. Søndag kveld er det Tunheim som har raskest sammenlagt gangtid, med Arnt Magnus Gamst og Andre Fjørtoft Bjørnstad åtte minutter bak.

SE INTERVJU MED ANDRÈ PÅ SJEKKPUNKT KAUTOKEINO

Facebook er Finnmarksløpets primære kanal for å formidle utviklingen i løpet. Våre reportere på sjekkpunktene sender live, vi legger ut bilder og kommenterer status løpende der.