2024 (24)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Finnmarksløpet 2023 – slik blir det

March 3, 2023 | 11:43 am

Rett på sak. Denne artikkelen skal hjelpe deg til å bli bedre kjent med Finnmarksløpet 2023 – IFSS World Championship. 

Finnmarksløpet er så mye. For det første er det jo mer enn bare ett løp, det er normalt tre, ja i år faktisk fire.

Det er også folkefest, kultur og festival – det er Finnmark i indrefilet-tiden av vinteren.

La oss starte med konkurransedelen

FinnmarksLØPET er egentlig tre løp. Trasekart for de tre klassene finner du her.

1200 klassen starter fra Markedsgata i Alta fredag 10. mars kl. 12.00. Det er vår lengste klasse. Hunder og deltakere skal helt til Kirkenes og tilbake.

600 klassen og juniorklassen starter dagen etter, lørdag 11. mars. Denne dagen må du være kl. 13.00 i Markedsgata for å få med deg starten.

I 2023 har vi fått æren av å arrangere VM i alle løp. Det er den internasjonale hundesportsorganisasjonen IFSS som har gitt oss den. Vi hadde samme status i 2015.

Når det er et offisielt VM, så dukker det gjerne opp en egen underklasse i 600 for de som har renrasede polarhunder. Det betyr at vi skal kåre fire verdensmestere om ikke lenge.

Funfact. I 2015 ble alle fire klassene vunnet av kvinner. Dermed har vi også fortalt at det ikke er noen jente- og gutteklasse i Finnmarksløpet.

Det er jo for de fleste av oss litt vanskelig å følge spannene der ute på vidda og i dalene. Det er derfor ganske kjekt at man kan følge løpet via NRKs egne løpssider eller iFinnmark som hvert år sender mange flotte magasiner og reportasjer. Det er også mulig å følge alle deltakere hele døgnet via vår nye resultatservice med GPS-tracking.

I så lange løp vil det gjerne bli litt avstand mellom deltakere, både undervegs og i mål. Vi har laget dette skjema som kan gi deg estimater for når vi forventer deltakere til de ulike sjekkpunktene og til mål.

Normalt får vi vinneren av junior inn til Alta tidlig søndag ettermiddag, litt over ett døgn etter at de har startet.

600 klassens vinner kommer gjerne inn tidlig tirsdags morgen, altså bruker hun eller han knappe tre dager.

Den lengste klassen pleier å være vare i ca. en uke før den første kommer til mål. Vær og føre kan skape ganske store variasjoner fra år til år.

Program for løpet finner du her.

Spre ordet!
Vil du gi Finnmarksløpet et ekstra publisearingspuff må du gjerne bruke får Snapchat-linse. Det er bare å åpne Snapchat og rette kamera mot kodebildet under, så dukker linsa opp. Vil du søke den opp i snap, søker du etter “Finnmarksloepet”. En stor takk til Ketil Moe som har laget linsa til oss.

Mer enn et hundeløp

La oss med en gang fortelle om Finnmarksløpets Siida. Det har vi faktisk laget en egen side for, med et ferskt oppdatert program for stedene siidaen besøker.

Banketter hører med. Første er generalpartner SpareBank 1 Nord-Norges startbankett 10. mars. Her er det kul på taket i Finnmarkssalen hos vår elitepartner Scandic. Det kan hende at det blir noen ledige billetter. Da må du være klar kl. 12.00 onsdag 8. mars når vår salgshytte, som drives av flinke elever ved Alta videregående skole, åpnes. Salgshytta er midt i Alta sentrum, rett ved start- og målarena.

Onsdag 15. mars følger neste bankett. Den er Scandics avslutningsbankett for FL-600. Her pleier det å være noen ledige billetter å få kjøpt.

Siste ut er Finnmarksløpets avslutningsbankett for 1200 og hele arrangementet. Denne pleier det også å være noen ledige billetter til.

Premieseremoniene tar vi heller ikke lett på. Disse arrangeres i start- og målområdet i sentrum.

Premieseremoniene ligger selvsagt inne i programmet.

Vi ønsker å arrangere det beste Finnmarksløp noensinne. Du er velkommen til å bli med.

Har du spørsmål til oss kan du sende disse til oss via epost