2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

John Erik Eriksen tok tredjeplassen

March 15, 2019 | 8:08 pm

John Erik Eriksen fra Hurdal kom inn til Alta fem timer og et minutt bak vinner Thomas Wærner da han i kveld tok tredjeplassen i FL-1200.

John Erik Eriksen og åtte hunder krysser mållinja i Alta. (Foto: Marit L. Abrahamsen)

Det var et lett snødrev i lufta da Eriksen kom med åtte hunder over mållinja i Markedsgata, sju spreke og glade foran sleden og en oppi. – Vi kunne ha kjørt litt til vi, sa Eriksen etter målgangen. Men han innrømmet at det var godt å komme i mål. – Det føles veldig bra. Det har vært en lang tur, like lang som i fjor!

En glad bronsemedaljevinner har fullført sitt andre FL-1200. (Foto: Marit L. Abrahamsen)

Eriksen var svært fornøyd med å ta bronsemedaljen: – Det var det jeg håpet på da jeg laget kjøreplanen, fortalte han. Eriksen kjørte FL-1200 for første gang i fjor, og mente det var lettere å kjøre i år. – Det var mye lettere å kjøre i år. Da visste jeg jo hva jeg skulle.

John EriK Eriksen (t.h.) ble møtt av vinnter Thomas Wærner (t.v.) og sølvmedaljevinner Kristian Walseth (midten) da han kom i mål i Alta i kveld. (Foto: Morten Broks)

1-2-3! John Erik Eriksen (t.h.) ble møtt av vinnter Thomas Wærner (t.v.) og sølvmedaljevinner Kristian Walseth (midten) da han kom i mål i Alta i kveld. (Foto: Morten Broks)

Eriksen forteller at han har hatt en kjøreplan der han har kjørt i seks timer og hvilt i fire, og ingen av enkeltetappene hans har vært lengre enn 8 mil. – Jeg får sove i halvannen time for hver av disse pausene, mente han.

John Erik Eriksens kjøreplan lot ham ta det veldig rolig i starten av løpet, for så å sakte jobbe seg oppover lista. Til slutt endte han på pallen.

John Erik Eriksen og spannet i Vaggetem, nær sjekkpunktet Øvre Pasvik. (Foto: Mikhail Pankov)

John Erik Eriksen og samboer Isabell Neumann samarbeider med Robert Sørlie. Og planene for neste år er klare: – Da skal Robert kjøre FL-1200, mens Isabell skal kjøre Femundløpet, sier han. Og han selv? – Jeg skal drikke kaffe!

John Erik Eriksen ved Vaggetem tidligere i løpet. Neste år skal han kose seg med kaffe på sjekkpunktene, sier han. (Foto: Mikhail Pankov)