2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Slik følger du Finnmarksløpet 2024

March 4, 2024 | 8:17 pm

Her en nyttig artikkel til dere som vil følge Finnmarksløpet 2024

DET BLIR DIREKTESENDINGER FRA STARTEN VIA ET SAMARBEID MELLOM NRK OG iFINNMARK. VI LEGGER UT LENKER PÅ STARTDAGENE.

NRK-endring
La oss starte med det noen synes er ganske trist, men som vi dessverre ikke kan gjøre så mye med. NRKs kveldsmagasiner fra Finnmarksløpet på TV er historie.
I en moderne verden ser færre og færre TV lineært, magasiner slik som de har produsert fra Finnmarksløpet siden 2009, fases ut.
Heldigvis blir NRK så absolutt ikke borte. De har et solid budsjett dedikert til Finnmarksløpet så vi har bedt ansvarlig redaktør for NRK Finnmark, Marte Lindi, fortelle litt om det som skal produserer fra Finnmarksløpet.

Marthe har ordet:
Selv om det ikke blir egne TV-sendinger fra Finnmarksløpet, så skal løpet sees og høres i NRKs programmer på både TV og radio.
Vi har fått redaktøransvaret hjem igjen til Finnmark etter at det har ligget under NRK sporten de siste årene. Og det er jo bra.
Vi merker også at publikum bruker oss på en annen måte enn tidligere, der mye aktivitet nå går via mobilen. Så for å imøtegå dette har vi fått en rykende ferskt ombygd nettside på nrk.no/finnmarkslopet. Det er her hoveddekningen vår nå ligger.
Og selv om magasinsendingene på NRK1 blir borte, så vil publikum over hele landet absolutt få se bilder og få siste nytt fra Finnmarksløpet på NRK sine flater, forteller prosjektleder Anita Føleide.


HANS PETTER PÅ SPORET: Velkjente Hans Petter Dalby er en av mange NRK-reportere som skal gi oss reportasjer fra Finnmarksløpet 2024. FOTO: HANNE WILHELMS / NRK

Vi har flytta Nordnytt-sendingen på NRK1 til gågata i Alta, midt blant den vakre is kunsten. Her vil programleder Anniken Pedersen få gjester i studio, og vi vil få direkterapporteringer og tv-saker fra sporet.
I tillegg vil publikum over hele landet få se Finnmarksløpet på programmet «Norge i dag» på kveldstid, samt på Sporten sine sendinger i Dagsrevyen.
Om du virkelig vil følge løpet tett, vil vi fra tidlig om morgenen til sent om kvelden legge ut siste nytt på våre nettsider nrk.no/finnmarkslopet. Her vil man kunne se starten av alle distanser direkte, samt målgangen på 1200 km. Her finner du både kjappe korte notiser, kart, samt en rask oversikt over hvem som leder i de ulike distansene, i tillegg til video og lengre saker om flere av deltakerne.
Også de yngre Finnmarksløps-entusiastene tenker vi på, her kommer oppdateringer fra Junior-distansen på NRK Super og Supernytt.

Link til https://www.nrk.no/finnmarkslopet/

Neste kanal ut er «oss selv»
Vi starter med denne nettsiden hvor du finner resultatservice som inkluderer en genial tracking på hvor deltakere er. Alt er gratis og alt oppdateres kontinuerlig fra første til siste sekund av løpet.


WALL OF FAME: Han er representert i Finnmarksløpets “Wall of fame” som er i inngangspartiet til Scandic Alta. Han heter Ole Sigleif og han elsker å være reporter under Finnmarksløpet. Sammen med et titalls andre dedikerte medarbeidere i vårt interne presseteam skal Johansen gjøre sitt ytterste for å gi dere som sitter der hjemme god dekning fra løpet.

Så har vi vår egne   som er plattformen der vi legger ut svært mange bilder, filmer, artikler og nyttige lenker til saker andre lager. Et must. I tillegg har vi selvsagt Instagram som også oppdateres hyppig både med story, reels og innlegg.

TikTok har vi jammen meg også. Sjekk @finnmarkslopet.official

iFinnmark fortsatt med
Vår hovedsamarbeidspartner, iFinnmark, har sendt uttalige timer direkte fra de siste års Finnmarksløp. Sendingene vil rulle og gå også i 2024, men de kan ikke love å ha like mange studiosendinger som før. Det blir mye slow-tv fra sjekkpunkter og arena, perfekt for deg som ikke kan få nok av Finnmarksløpet.

Direkte fra startene
iFinnmark og NRK vil i samarbeid sende direkte fra starten med en flerkameraproduksjon. Vi legger ut lenker lett synlig på nettsiden og facebook begge startdager.

Vel møtt 😊