2024 (25)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Premiedryss på banketten for FL-1200

March 20, 2022 | 9:55 am

Lørdag kveld ble sluttbanketten for FL-1200 avholdt på Scandic Alta. Etterpå gikk en rekke av bankettdeltakerne ut for å hilse årets siste deltaker på sporet, Daniel Juillaguet, velkommen inn til mål. Med det er årets Finnmarksløp over.

Flaggborden som beveger seg gjennom bankettsalen åpner alltid programmet på Finnmarksløpets bankett. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

En fullsatt bankettsal kunne meske seg med saltkjøtt, kålrabistappe, potet og ymse tilbehør mens de fikk med seg kveldens program.

Tyske Bernhard Schuchert fikk utdelt ei skiferklokke, som er en premie man gir til dem om fullfører sitt 15. Finnmarksløp.

Bernhard Schuchert fikk ei skiferklokke for å fullført sitt 15. Finnmarksløp, og annonserte samtidig at han er i ferd med å avslutte hundejørerkarrieren. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

Schuchert ble tydelig rørt over premien. I takketalen annonserte han samtidig at han neppe kommer tilbake til Finnmarksløpet flere ganger.

– Jeg tror det er mer eller mindre slutt på hundekjøringa for meg nå, og jeg tror ikke jeg vil komme tilbake, sa han.

UiT Norge arktiske universitet delte ut prisen for årets handler i FL-1200. To studenter som begge har hundekjøring som en sentral del av sine studieprogrammer sto for den praktiske overrekkelsen.

Årets vinner har underveis på FL-1200 bidratt til å fikse det elektriske anlegget på et annet teams bobil, bidratt til å finne nye hjul og skifte hjulene på ytterligere et annet team sin bobil, samt spred glede og god stemning rundt seg, het det i juryens begrunnelse, samtidig med at han har utført sin oppgave som handler.

Andre Haagensen med prisen for å være årets handler på FL-1200; en luhkka, et belte og en samekniv. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

Prisen gikk til Andre Haagensen. Han

Prisen for beste sjekkpunkt ble på banketten delt ut både for FL-600 og for FL-1200. Det var Jergul som ble året beste sjekkpunkt for FL-600, mens Øvre Pasvik fikk prisen for FL-1200.

En rørt og overrasket Jostein Thommessen fikk prisen for “Årets frivillige” i Finnmarksløpet. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

Troms og Finnmark fylkeskommune delte ut prisen til årets frivillige. Den gikk i år til Jostein Thomassen, som både under løpet og gjennom året ellers legger ned en stor innsats for Finnmarksløpet.

Prisen for mest uheldige kjører ble ikke overraskende utdelt til Annbjørg Bakken. Kautokeino er Norges største kommune, og der er ikke nevneverdig mye skog. Men den ene halvstore bjørka som sto der, klarte Bakken å kjøre på med sleden og ødelegge bunnplata.

Torkil Hansen fikk prisen for beste sportsånd.

Veterinærprisen, prisen for beste hundestell, hadde fire nominerte kandidater: Ola Martinsen, Annbjørg Bakken, Petter Karlsson og Tom Frode Johansen.

Petter Karlsson fikk prisen for beste hundestell. (Foto: Marit Leinan Abrahamsen)

Det var Petter Karlsson som stakk av med prisen. Sjefsveterinær Arild M. Jøssund sa i juryens begrunnelse at Petter Karlsson hadde utført årets beste redningsoperasjon på sporet. Han måtte tidlig justere kjøreplanen sin på grunn av harde spor og effekten det hadde på hundene. Spannet hans så bra ut ved mållinja, sa Jøssund.

Karlsson fikk med seg glasskunst fra Arctic glasstudio, et bilde fra Folkestrand, en bok hundeprodukter fra Axaeco, samt en vandrepokal.