2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Kristin Harila åpner Finnmarksløpet

February 29, 2024 | 9:09 am

På kvinnedagen, 8. mars, er det ingen ringere enn Kristin Harila som får æren av å åpne Finnmarksløpet.

Den kjente fjellklatreren fra Vadsø tok, sammen med sin Sherpa Lama, rekorden i å klatre alle verdens 14 fjell over 8000 meter, på kun 92 dager. De gjorde dette sammen, for å bevise at uansett kjønn eller bakgrunn, så kan man oppnå sine drømmer og mål. Hun beviste med dette at kvinner er like sterke, utholdende og motstandsdyktige som menn. I samme ånd skal Kristin ta med seg ni jenter, som hver og en har sine utfordringer, med over Finnmarksvidda på ski. “Jenter På Vidda” er et prosjekt som setter samarbeid høyt og der den enes utfordring blir balansert av en annens styrke. Prosjektets er støttet av Samfunnsløftet og SpareBank 1 Nord-Norge. Sistnevnte er som kjent også Finnmarksløpets største samarbeidspartner.


Foto: Manish Field Productions

Harila kjenner naturligvis godt til vårt arrangement og hva det betyr. – Finnmarksløpet er viktig for Finnmark. Det hjelper til med å sette Finnmark på kartet og vise hvor vakkert det er her i Finnmark. Det jeg liker ekstra godt også, er at Finnmarksløpet ikke har kjønnsklasser. Her konkurrerer alle kjønn sammen, og kvinner er like dyktige og utholdende som menn.

Fredag 8. mars rett før kl. 12:00 vil Kristin Harila foreta den offisielle åpningen av det 43. Finnmarksløp. Det skjer i Markedsgata i Alta. Starten tar ca. en time og rett etter at siste spann i FL-1200 har forlatt arenaen, så legger “Jenter På Vidda” ut på sin tur og vil få en pangstart på turen med flere tusen tilskuere som heier ut gågata i Alta.

Dersom du ikke har mulighet til å være til stedet kan du streame starten via nrk.no/finnmarkslopet eller Finnmark.no. Vi skal sørge for å legge linker til nettsendingene når dagen kommer.
Foto forsiden: Thor Brødreskift