2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Tettpakket søndag full av spenning

March 12, 2023 | 9:41 pm

Elisabeth Kristensen inn til Alta som første kjører i FL-junior og VM i hundekjøring for junior i 2023. Med det tok hun gullmedaljen!

Når helga langsomt tikker ut, kan vi se tilbake på en høyst innholdsrik og variert søndag. Har du vært ute på tur og ikke fulgt med? Fortvil ikke – vi oppdaterer deg på hva som har skjedd i Finnmarksløpet i dag!

FL-junior: Alle til mål

Sara O. N. Lambela kom søndag kveld i mål i Alta. Og med det var årets FL-junior og IFSS World Championship for juniorer offisielt over.

Alle kjørerne i FL-junior har kommet seg trygt i mål. Det var lenge knyttet stor spenning til hvem som skulle vinne juniorklassen og verdensmesterskapet, men Elisabeth Kristensen (15) fra Alta klarte å holde unna for Eline Andrea Andersen (15) fra Nannestad som fulgte 12 minutter bak i mål.

Mina Hykkerud tok tredjeplassen etter å ha passert Ylva-Li Næss på Altaelva. Deretter fulgte Katinka Houghton, Magnus Bekkos, Live Qvindesland Grønnetvet, Eva Hess og Sara Othelie Lambela. Det var en hel flokk som søndag kveld hadde møtt opp i gågata i Alta for å hilse Red Lantern og last woman standing, Sara Otelie Nyheim Lambela, velkommen til Alta og mållinja. Vel blåst!

Det blir premieseremoni for juniorkjørerne i målområdet mandag 13. mars klokka 11:00. Møt opp!

Eskil Knag til Jergul. Foto: Steinar Vik

FL-600 – Tett i teten
Samtlige kjørere i denne klassen har gjort seg ferdige med den obligatoriske 3-timers hvilen i Kautokeino og startet videre mot Jergul, hvor de første spannene ankom i formiddag- og mange fremdeles hviler.

Eskil Knag kom til sjekkpunktet foran Ivar Johan Sørli, Harald Tunheim og Elisabeth Edland, men med en liten times differanse mellom de sju første kjørerne er alt fremdeles helt åpent.

FL-600 har en obligatorisk hviletid på 22 timer som må tas før deltakerne forlater sjekkpunkt Karasjok, hvor det er en obligatorisk 6-timers sammenhengende hvile. Den øvrige hviletiden kan fordeles mellom sjekkpunktene, men må tas ut før sjekkpunkt Karasjok. Først når kjørerne ankommer Karasjok vet vi hvem som egentlig leder klassen.

Harald Tunheim var første kjører som forlot Jergul og la ut på etappen mot Levajok. Han har i skrivende stund fått følge av 15 andre spann.Dette er en lang etappe på 136 kilometer med krevende løype den siste delen inn mot Levajok fjellstue.

 

FL-1200 – Langhvile i Tana

Petter Karlsson ankommer Tana søndag kveld og steller hundene inne på sjekkpunktet. Foto: Natalie Broomfield

De fleste i teten i FL-1200 hviler i Tana – men det er ett unntak.

I skrivende stund har ingen kjørere i klassen tatt ut sin obligatoriske 20-timers hvile, som må tas ut mellom Jergul og Varangerbotn. Den obligatoriske hvilen har tidligere vært på 16 sammenhengende timer, men er økt til 20 i år.

Thomas Wærner og Kristoffer Halvorsen kom først inn til sjekkpunktet og ledet foran Steinar Kristensen, Petter Karlsson og Trine Lyrek. Steinar Kristensen er per nå den eneste som har kjørt videre og lagt ut på etappen mot Neiden.

Kristensen er for øvrig far til vinner av FL-junior, Elisabeth Kristensen, så det er ingen tvil om at familien Kristensen på Jotka fjellstue holder seg med gode hunder.

Fra Tana fortsetter etappen med 101 kilometer videre på Tanaelva og over fjellet til Neiden fjellstue.