2024 (26)
2023 (33)
2022 (31)
2021 (10)
2020 (47)
2019 (67)
2018 (70)
2017 (1)
   

Statsminsteren besøkte Finnmarksløpet

March 16, 2018 | 5:04 pm

Statsminister Erna Solberg fikk en prat med jr-kjører Mina Karlstrøm og veteran Harald Tunheim rundt bålet.


Mens vi venter spent på målgangen i FL-1200, fikk vi storfint besøk på arenaen i Alta sentrum. Statsminister Erna Solberg er i Alta på besøk og benyttet anledningen til å få høre mer om “Vinterens vakreste eventyr”.

Det var en spent gjeng bestående av daglig leder Svanhild Pedersen, styreleder Per Aronsen, FL-500 vinner Harald Tunheim, junior Mina Karlstrøm og styremedlem Christian Chramer. Erna tok seg god tid til å høre om årets konkurranse og mer om hva Finnmarksløpet er. Daglig leder Svanhild Pedersen var fornøyd med møtet.

– Vi er veldig stolte over at statsministeren finner tid til å besøke Finnmarksløpet og at hun kan få med seg spenningen ved innspurten. Statsministeren får oppleve folkefesten som Finnmarksløpet skaper og møte frivillige, utøvere og ansatte når hun er i Alta.

Svanhild Pedersen håper også at møte med statsministeren kan få positive følger i årene fremover. Finnmarksløpet søker nemlig om statsstøtte.

Møtte de frivillige
Erna tok seg også tid til å møte de frivillige i Finnmarksløp-teltet. Her fikk hun møte Sara Sandstrand og Nadia Kolpus fra Alta videregående skole. De har ansvaret for salg av effekter, samt service til alle som besøker løpet. De benyttet anledningen til å ta en selfie med statsminister Erna Solberg.

Nadia Kolpus og Sara Sandstrand tok selfie med statsministeren. (Foto: Morten Broks)

 

Solberg har et tett program på sitt Alta-besøk, men planen er at hun skal dele ut premier på morgendagens premiesermoni kl.12.00.