Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Mikalsen avsluttet løpet - og rakk banketten

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 15.03.2017 17:44

Jonny Mikalsen kom inn til Alta kl 17:27 onsdag ettermiddag og ble med det siste mann i mål på FL-500. Han hadde sju av åtte startende hunder foran sleden da han kom inn.

Mikalsen har hatt en stri tørn med å fullføre årets Finnmarksløp. Fra å ha startet med tosifret snittfart i begynnelsen av løpet, sank farten i spannet fra sjekkpunkt Karasjok mot Jotka. Den siste etappen fra Jotka til Alta har imidlertid foregått i med ei snittfart på 11,8 km/t.

Jonny Mikalsen måtte se Egil Lønne kjøre forbi med sitt gulkledde spann da førstnevntes hunder valgte å roe ned tempoet på sporet. (Foto: Mads Gløtta)

- Jeg gjorde tabben ut fra Skoganvarre, forteller Mikalsen ved målgangen. – Det var noen bratte bakker der! Mikalsen forteller at han var for opptatt med å komme seg opp bakkene og så for lite etter merkinga, og dermed endte det med ei feilkjøring.

Jonny Mikalsen var veldig, veldig glad for å ha klart å komme til mål som førstegangskjører i FL-500. (Foto: Morten Broks)

Men til mål kom han, og han fikk raskt overrakt skiferplata som alle kjørere mottar første gang de fullfører et Finnmarksløp. Og ikke minst: han rakk banketten, med en margin på drøyt to timer.

- Nå gleder jeg meg til isfisketurer og kos med hundene, sa han. – Med hundene og fruen. Det skal bli fantastisk!

Partnere