Finnmarksløpet

Webshop

Hunden som den perfekte besøksvennen

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 16.03.2017 19:39


Stadig flere oppdager at hunden er menneskets beste venn. Nå starter Røde Kors opp med besøkshund også i Finnmark.

 

På landsbasis har såkalt besøkshund vært en stor suksess i mange år via lokale Røde Kors-lag. Nå er man også i gang i Finnmark, og de første besøkshundene blir godkjent i Kirkenes 25.-26. mars.

 

Ønsker å bidra

- Erfaringene med besøkshund er veldig gode. Hundene får god sosialisering og de som får besøk setter stor pris på å få besøk av dyr. Mange av oss som har hund ønsker å bidra i samfunnet. Nå får flere muligheten til å bli med på besøkshund-prosjektet, sier Linn Grønlie Smith i Sør-Varanger Røde Kors.

 

I Sør-Varanger er man godt i gang med besøkshund.

- Vi har godkjenning neste helg og er til sammen fem hundeførere og åtte hunder. Det er ulike raser og aldre på hundene, fra to år og oppover. Petit brabancon, toller, husky, blanding, lapsk vallhund, engelsk springer spaniel og bullmastiff er de som er representert, sier hun.

 

 

Krav til hund og eier:

Å være Besøksvenn med hund er en aktivitet du og hunden din skal ha like mye glede av, som de som mottar besøket. Vi setter derfor noen forhåndskrav til ekvipasjene som skal gå i aktiviteten:

Hundeeier skal være over 18 år, bør ha noe erfaring med hund samt ha trent hunden minimum 6 mnd.

 

Hunden:

  • Bør være minimum 2 år og godt sosialisert (særlig egnede hunder vil selvsagt vurderes uansett)
  • Bør være rolig og trygg i omgang med mennesker, samt ikke ha noen form for ressursforsvar, hunde- eller menneskeaggresjon.
  • Må takle håndtering av eier (eksempelvis takle at eier klipper klør) og generelt takle håndtering av fremmede mennesker.
Partnere