Finnmarksløpet

Webshop

Har de tre musketerer lurt alle?

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 16.03.2017 20:00


Er Thomas Wærner og Arnt Ola Skjerve så kalde fisker som vår ekspert fikk inntrykk av i dag? (Foto: Steinar Vik)


Arnt Ola Skjerve, Ola Brennodden Sunde og Thomas Wærner hadde is i magen og hvilte mye lengre enn konkurrentene mens stormen raste i fjellet. De kjørte sent ut fra Sirbma, slapp den verste vinden og fikk tydeligvis bedre spor. De holder høyere hastighet i sporet enn konkurrentene i tet.

 

Ekspertkommentator Trond Ørslien mener de tre kjørerne har dratt nytte av lengre hvile, bedre spor og bedre vær.

 

- Det blir uhyre spennende å se hvor langt bak disse tre er teten inn til Levajok. De har muligheten til å kjøre rett gjennom sjekkpunkt Levajok, og direkte til Karasjok, hvor de da tar ut 10 timers hvile. Alle de tre har kapasitet til å holde høy fart i sporet helt til Karasjok.

 

- Alt avhenger av hvor lang tid de bruker inn til Levajok. Hvis de kjører et par timer raskere enn teten inn til Levajok, så kan de klare å ta inn forspranget.

 

- De har hvilt hundene mer og fått en lettere reise over fjellet til Levajok.  Greier de å kjøre 1,5 km /t fortere enn teten oppover de ni milene på elva til Karasjok, blir det fort timer av slikt, sier Ørslien.

 

Men om de er mer enn 2,5 timer bak Marit Beate Kasin og de øvrige i teten inn til Levajok, så tror jeg det blir en vanskelig oppgave, sier Ørslien.

Partnere