Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Tett i teten inn til Levajok

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 16.03.2017 18:42

Det var bare fire minutter som skilte de fem første kjørerne som kom inn til Levajok i ettermiddag.

Det har aldri vært så mye spenning så sent i løpet i FL-1000 før. Bare fire fattige minutter skilte kjørerne da de kom inn til sjekkpunkt Levajok i ettermiddag, den ene akkurat så langt bak den andre at de rakk å signere seg inn og få en halmball på sleden før de kjørte videre.

Marit Beate Kasin kom først, etterfulgt av Lasse Austgarden, Kristian Walseth, Petter Jahnsen og Kristoffer Halvorsen. Det har vært en heftig tur over fjellet for flere av dem, og ifølge sikre kilder hadde enkelte opprinnelig snudd for å returnere til Sirbma før de valgte å slå følge med andre kjørere og driste seg over fjellet likevel.

Marit Beate Kasin kom først inn til Levajok 2 i ettermiddag, tett fulgt av fire andre spann. Gøy er i led! (Foto: Steinar Vik)

Petter Jahnsen sa ved ankomsten at det ikke har vært kompiskjøring, men at de hadde byttet på å brøyte.

Fra Levajok er det 84 kilometer til Karasjok og deretter nye 83 kilometer til Jotka. Kjørerne må hvile totalt ti timer fordelt på Levajok og Karasjok. To av timene er obligatoriske å ta på Karasjok, men utover det kan kjørerne selv velge hvordan de disponerer de øvrige åtte timene. Deretter er det presis fem mil - 50 kilometer - fra Jotka til mållinja i Alta.


Partnere