Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Hvem blir årets førstegangskjører?

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 16.03.2017 09:24

Kristoffer Halvorsen ligger foreløpig klart an til å bli årets førstegangskjører – Rookie of the Year – i FL-1000.

At hundekjøring er en erfaringssport, er noe kjørerne til stadig fremhever. I så fall er det ingen overraskelse at Halvorsen hevder seg i tetsjiktet av årets FL-1000. Dette er hans første Finnmarksløp, men han har rikelig med erfaring på høyt nivå på innerlomma.

Kristoffer Halvorsen på Altaelva. Nå er han på sjekkpunkt Sirbma og foreløpig beste førstegangskjører. (Foto: Anna Riebelova)

Halvorsens interesse for hundekjøring ble vekket i 2010, fortalte han til Østlandets Blad, da han var med en kompis på Femundløpet. Etter den opplevelsen ble han etterhvert handler for Kennet Nilsen, som også deltar i årets FL-1000. 

Sommeren 2013 begynte Kristoffer Halvorsen å trene hundene til Robert Sørlie, som skulle delta i Iditarod i mars 2014 – Sørlies siste Iditarod.

28-åringen debuterte med et brak for et par år siden og vant både Mush Synnfjell og Hallingen i 2015. Siden har han deltatt i en rekke løp og hatt gode plasseringer.

Kristoffer Halvorsen. (Foto: Finnmarksløpet)

I skrivende stund er Kristoffer Halvorsen på åttendeplass i FL-1000, og han har med det meldt seg inn i det gode selskap helt i toppen av norske hundekjørere. Det er fortsatt langt til mål, og uværet herjer i fjellet. Men hvis han spiller sine kort rett i fortsettelsen av løpet, er det ingen som kan stoppe han fra å vinne i alle fall én tittel i årets løp: Rookie of the Year – Årets førstegangskjører.

I dag er Halvorsen samboer med Birgitte Næss og bor i Synnfjell.

 

Partnere