Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Sunde holdt ledelsen fra Varangerbotn til Sirbma

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Robin Opgård og Steinar Vik
Dato: 16.03.2017 04:19

Ola Brennodden Sunde holdt unna for forfølgerne de 77 kilometerne fra Varangerbotn til Sirbma, men Marit Beate Kasin fulgte tett etter. Hun klokket inn seg og 10 hunder, kun ti minutter etter Ola og hans 13 hunder. Begge la seg til på sjekkpunktet, og Ola Brennodden Sunde var klokkeklar da han ble spurt om han vurderte å prøve seg i storm og snøvær på fjellet mellom Sirbma og Levajok.  

- Er du gal. Jeg drar ikke ut før det gir seg, svarte han 

Lasse Austgarden på vei inn til Sirbma i tett snøvær. Foto: Robin Opgård

Signalene fra Kasin er mindre entydige, men også hun vil hvile seg og hunder i Sirbma noen timer, før hun eventuelt vurderer å forsøke å tross uværet. Vurderingen er at det kan bli altfor tøft å prøve å kjøre til Levajok uten hvile i Sirbma, hvis man havner i uvær på fjellet.

Også de tre andre som fulgte etter, Thomas Wærner, Lasse Austgarden og Petter Jahnsen har lagt seg til på sjekkpunktet. Fortsatt holder de bra følge med Kasin og Sunde. 

Foreløpig, klokken 04.00, er det rolige værforhold ved Tanaelva der sjekkpunktet Sirbma ligger. Snøen kom samtidig som Ola Brennodden Sunde kom inn på sjekkpunktet, men fortsatt er det  lite vind. I følge værvarslinga, skal vinden øke kraftig utover morgenkvisten og formiddagen, med sterk vind og mye snø i fjellet. 

Det er 66 kilometer fra Sirbma til Levajok. 


Ola Brennodden Sunde leder fortsatt Finnmarksløpet inn til Sirbma i natt. Foto: Steinar Vik


Partnere