Finnmarksløpet

Webshop

Helt jevn kamp om Saltdalshytta

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 15.03.2017 23:44

Mens kjørerne er ute på sporet og kjemper seg gjennom stormen, er det begynt å bli tid for å titte på et av de mest spennende spørsmålene i årets konkurranse: Hvem tar hytta?

Det er nemlig ikke bare det å vinne selve løpet som betyr noe i år. Ja, vinneren får med seg en fin pengepremie, en ATV og ymse andre premier hjem. Men den populære Saltdalshytta går til den kjøreren som har best sammenlagtplassering i 2016 og 2017 sammenlagt.

Dét åpner for at noen andre enn årets vinner kan ta med seg den gjeveste av alle premiene. For faktum er at mange av fjorårets beste kjørere ikke er med i år – og mange som i skrivende stund befinner seg i tetsjiktet av FL-1000 deltok ikke i fjor.

La oss gå nærmere inn i detaljene.

Topp 10 for 2016 så slik ut: 1) Petter Karlsson, 2) Marit Beate Kasin, 3) Arnt Ola Skjerve, 4) Ronny Frydenlund, 5) Birgitte Næss, 6) Kenneth Nilsen, 7) Ola Brennodden Sunde, 8) Christian Høy Knudsen, 9) Roar Kvilvang og 10) Lasse Austgarden.

Petter Karlsson har brutt årets løp. Birgitte Næss og Roar Kvilvang deltar ikke i år.

Ola Brennodden Sunde sjekker ut fra Varangerbotn som førstemann. (Foto: Steinar Vik)

I skrivende stund, med teten ute fra Varangerbotn på vei mot Sirbma, er stillingen som følger: 1) Ola Brennodden Sunde, 2) Lasse Austgarden, 3) Thomas Wærner, 4) Marit Beate Kasin, 5) Petter Jahnsen, 6) Arnt Ola Skjerve, 7) Kristian Walseth, 8) Kristoffer Halvorsen, 9) Mikael Jutila. I tillegg er det et par karer som fortsatt ligger inne i Varangerbotn som det kan være verdt å nevne: Ronny Frydenlund og Christian Høy Knudsen.

Av disse sistnevnte deltok ikke Petter Jahnsen, Kristian Walseth og Kristoffer Halvorsen i fjor, og er dermed ikke med i kampen.

Marit Beate Kasin på vei inn til Varangerbotn onsdag kveld. (Foto: Steinar Vik)

Da sitter vi igjen med følgende kjørere i kampen om hytta: Marit Beate Kasin, Arnt Ola Skjerve, Ronny Frydenlund, Kenneth Nilsen, Ola Brennodden Sunde, Christian Høy Knudsen, Lasse Austgarden og i prinsippet Mikael Jutila, skjønt han har så lav plassering fra i fjor (19) at han i realiteten er nærmest sjanseløs i hyttekampen. Også Kenneth Nilsen faller ut av konkurransen på grunn av lav plassering hittil i år (22 ut fra Neiden, ikke ankommet Varangerbotn enda).

Arnt Ola Skjerve i Øvre Pasvik. (Foto: Steinar Vik)

Ser man på hvilken sammenlagtplassering de har når vi kombinerer resultatene for 2016 og de foreløpige plasseringene i årets FL-1000, får vi følgende liste:

1. Marit Beate Kasin (6)
2. Ola Brennodden Sunde (8)
3. Arnt Ola Skjerve (9)
4. Lasse Austgarden (12)


artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Frydenlund og Christian Høy Knudsen kan i teorien også ha en sjanse, men de skal kjøre seg kraftig opp i siste del av løpet for å klare å blande seg inn i det hyttejagende selskap.

Lasse Austgarden i Øvre Pasvik. (Foto: Niels Westphal)

Som tallene viser: Det er små forskjeller som skiller de fire kjørerne som kjemper om hytta per onsdag kveld. Når man vet hvor tett tetspannene ligger på sporet, skjønner man at hva som helst kan skje og hvem som helst kan klatre opp eller ramle ned. Situasjonen når de har gått gjennom stormen og kommer til Sirbma og etter hvert Levajok kan ha endret seg dramatisk.

Ett er sikkert: Kampen om Saltdalshytta er på langt nær avgjort. Og nå vet du hvilke kjørere du kan holde et ekstra øye med utover.

Partnere