Finnmarksløpet

Webshop

Sju spann inn til Varangerbotn i løpet av 26 minutter!

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Steinar Vik
Dato: 15.03.2017 19:03

Aldri har det vært tettere og jevnere i teten av Finnmarksløpet. Etter 708 kilometer, skiller det det kun 26 minutter mellom de syv første spannene ved ankomst Varangerbotn onsdag kveld.

Thomas Wærner var førstemann til Varangerbotn. Foto Steinar Vik

Fram til nå har det kjørt i tilnærmet samme fart, og hvilt så og si like mye. Heller ikke fra Neiden til Varangerbotn, klarte noen å tilrive seg et forsprang. Heller ikke Thomas Wærner som var førstemann inn på sjekkpunktet. 

- Vi har holdt lik fart hele veien og byttet på å ligge først. Det var bare tilfeldig at det var jeg som kjørte inn først, fortalte han mens han stelte hundene på sjekkpunktet.

Været spiller inn

Turen til Varangerbotn har gått i fint vær, med sol og blå himmel mot slutten av etappen. Men meteorologene melder vind og nedbør ut på natta, og formiddagen i morgen. Det kan spille en rolle for vurderingene kjørerne gjør for resten av løpet. 

- Jassaå, melder de storm. La det komme. Jo mer jo bedre, sa en flirende Petter Jahnsen.


Petter Jahnsen er med i seierskampen. Foto Steinar Vik

Lasse Austgarden som tidligere hadde antydet overfor media at han ville droppe å hvile i Varangerbotn og fortsette rett til Sirma, endret planene sine og ligger i Varangerbotn som de andre.

 
Marit Beate Kasin kjemper i teten. Foto Steinar Vik 

Partnere