Finnmarksløpet

Webshop

En ATV til begjær

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 15.03.2017 14:04

Mange spør seg kanskje hvorfor ATV er en av premiene til vinnerne av FL-500 og FL-1000. Svaret er enklere enn du tror.

Konkurranser i langdistanse hundekjøring foregår med slede. Derfor er det lett å tro at sleden er det eneste treningsmiddelet for kjørere og hunder. Men det er den ikke.

Barmarkstrening med ATV i Hadelands skoger. (Foto velvillig utlånt fra Team Nina Skramstad.)

Hundekjørere starter som regel oppkjøringa til årets sesong rundt 1. august. Da begynner temperaturene å falle såpass at det er forsvarlig å trene hunder uten at de overanstrenges.  Men det er knapt noe sted i Norge det er sledeføre da. Dermed må man bruke andre treningsmetoder, og her kommer ATV'en inn.

En ATV kan brukes med eller uten motor. Det gjør at det i prinsippet ikke finnes noen nedre grense for hvor mange hunder man kan ha foran en ATV. Det mest vanlige er dog å bruke ulike former for treningsvogn eller –sykkel foran små spann, og at man heller går over til ATV når størrelsen på spannet gjør det uforsvarlig å trene med mindre og lettere farkost.

Hundekjører Nina Skramstad på sin ATV, som hun vet å utnytte til fulle i hundetreninga. (Foto velvillig utlånt fra Team Nina Skramstad)

Med en ATV kan man bruke kjøretøyets egenskaper til å trene ulike ting med hundene. Man kan kjøre på gir, ha den i fri og variere tempo og motstand ut fra hvilket element man ønsker å trene på hver økt. En ATV er også langt sikrere når man skal stanse et spann, for eksempel for å drikke underveis, ettersom man har bremser og parkbrems.

På en ATV kan man også legge på last for å øke vekten, noe som gjør det tyngre for hundene å trekke og dermed bidrar til å øke muskelmassen deres.

Finnmarksløpet er veldig glade for at Polaris sponser vinnerne i FL-500 og FL-1000 med hver sin splitter nye ATV.

Elisabeth Edland med kongepokalen godt plassert på ATV'en fra Polaris som hun vant med seieren i FL-500 2017. (Foto: Anders Abrahamsen)

Partnere