Finnmarksløpet

Webshop

Rokk og fokk venter FL-1000 kjørerne

Skrevet av: Trine Kvidal-Røvik
Dato: 15.03.2017 12:22

Kjørerne i FL-1000 kan etter hvert vente seg mye vind og snøfokk det nærmeste døgnet, ifølge Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Det har vært veldig skiftedne vær for deltakerne i Finnmarksløpet så langt. Dette ser ut til å fortsette, forteller meteorolog Ida Fossli ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

I kveld øker vinden i Vest-Finnmark, og beveger seg så i møte med spannene som nå er på vei mot Varangerbotn. I morgen vil spannene oppleve sterk kuling, og kanskje opp i liten storm enkelte steder. I morgen får hunder og kjørere vinden midt imot på sin ferd vestover.

Bilde fra formiddagens løypekjørertur mot Varangerbotn. (Foto: Mikael Sivertsen)

Selv om det ikke er forventet de store nedbørsmengdene, vil det bli mye snøfokk på grunn av den sterke vinden. - Kjørerne må forberede seg på ordentlig rokk og fokk, sier Ida Fossli.

Det er ikke forventet store temperaturendringer, men meteorologen forteller at det kanskje vil bli noe kaldere, rundt 4-6 minusgrader på dagtid og ned i 10 kuldegrader på natta.

På fredag kan FL-1000-deltakerne forvente seg litt nedbør i perioder. Det vil imidlertid bli mye mindre vind, ned i frisk bris fra sør, i de områdene hvor hundespannene ferdes, ifølge Meteorologisk Institutt.

Partnere