Finnmarksløpet

Webshop

- Jeg har 10 kjørere på blokka som kan vinne

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 15.03.2017 10:28

Ekstremt høyt nivå med flere gullkandidater en noen sinne, taktisk spill om Saltdalshytta, tøffe værforhold og en løype som med årene er blitt godt kjent for flere kjørere er årsaker til at det bare skiller fattige to timer mellom kjører nummer én og ni inn til Neiden 2, mener vår ekspert Trond Ørslien.

 

Finnmarksløpets ekspertkommentator Trond Ørslien. (Foto: Morten Broks)

 

- Nå er det så jevnt at det er veldig vanskelig å peke ut noen vinnerkandidater. Det skiller bare to timer mellom de ni første inn til Neiden 2. Fortsatt er det helt åpent i toppen, sier Finnmarksløp-ekspert Trond Ørslien.

 

Øslien spådde dette scenarioet allerede før starten av årets løp. Det var flere årsaker til at han trodde det ville bli jevnt langt ut i løpet.

- Mange av kjørerne i toppen har kjørt 1000-kilometeren flere ganger og begynner å få god rutine. Det betyr at flere har knekt koden med å legge en smart kjøreplan. Det fører også til at det er flere gullkandidater enn noe sinne. Bredden har kanskje aldri vært større.

Petter Jahnsen er en av de som kjemper helt i teten og er med i kampen om Saltdalshytta. (Foto: Niels Westphal)

 

I tillegg er det mange kjørere som ønsker å vinne Saltdalshytta som deles ut til beste kjører sammenlagt i 2016 og 2017.

- Storfavorittene til denne tør ikke ta noen sjanser. Det er mange som "safer" nå, mener Ørslien, som selv sikret seg hytte i 2009.

 Se video med første vinner av Saltdalshytta, Trond Ørslien, øverst i saken. 

Ørslien mener det tøffe været kjørerne har møtt på gjennom deler av løpet har medvirket at de nå ligger tett.

- Over Ifjordfjellet til Tana var det skikkelig styggevær. Ingen turde kjøre ut fra Levajok før Petter Karlsson, som var den første som stakk ut. De andre fugte da etter på rekke og rad.

 

Thomas Wærner er med i gullkampen, men deltok ikke i fjor, og kan dermed ikke vinne Saltdalshytta. (Foto: Niels Westpahl)

10 som kan vinne
Ørslien mener at vi etter sjekkpunkt Varangerbotn vil kunne se tydeligere hvilke deltakere som skiller seg ut i gullkampen på FL-1000.

- Jeg er veldig spent på hvor lenge så mange spann vil gå samlet. Jeg tror det vil vare en stund – i alle fall inn til sjekkpunkt Varangerbotn. Dette er ekstremt spennende – et av de mest spennende løpene på 1000-kilometeren på mange år. I Neiden har jeg ti navn på blokka som kan vinne, sier Ørslien, som kommer tilbake med hvem som skiller seg ut i gullkampen senere i dag.

 

 

Partnere