Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Nervene i helspenn

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Niels Westphal
Dato: 15.03.2017 10:15

Spannene i teten ligger side om side på Neiden, og kjørerne holder skarpt øye med hverandre.  

Thomas Wærner var førstemann ut til spannet og begynte med mating, vanning og forberedelser til å starte ut igjen fire timer etter at han kom til Neiden i morgentimen onsdag. Men han hadde bare området alene i noen få minutter, før Petter Jahnsen og Marit Beate Kasin fulgte etter.  

- Nei, jeg bryr meg ikke om hva de andre gjør. Jeg konsenterer meg om meg og mine hunder, sier Petter Jahnsen, mens hans matet hundene. Men han måtte innrømme at han nok måtte forholde seg til eventuelle stunt fra konkurrentene.

- Jo, man må jo ta litt hensyn til det, sier han.


Petter Jahnsen i Neiden 

Taktiske vurderinger 

Thomas Wærner lovet før årets løp at han ville prøve å kjøre litt annerledes, men været og føret har satt en stopper for planene så langt. Men Wærner har kanskje andre taktiske vurderinger i ermet. Det vil ikke overraske om han finner på noe ekstra i løpet av det neste og avgjørende døgnet. 

- Men det er veldig mye å ta hensyn til og du må gjøre de rette vurderingene hele tiden. Det begynner å bli langt ute i løpet og alle er mer slitne. Da er det viktig å ta de rette avgjørelsene hele tiden i forhold til hvile, mating og snacking av hundene. Det er er mye å tenke på, sier han.


Vær og føre 

I vurderingene til kjørerne ligger også forhold utenfor deres kontroll. Sporene er løse og det er kanskje ikke noen fordel å ligge først i sporet. Værmeldingen melder også at det kan bli mye vind det neste døgnet. I tillegg er det veldig mildt.

- Jeg kan ikke bekymre meg for mye om det ennå, sier en tilsynelatende rolig Marit Beate Kasin. 

Den eneste kvinnen i feltet er fornøyd med situasjonen så langt. Hundene er stort sett friske, selv om hun har jobbet mye med massasje av litt stive ledd hos noen av hundene.

Partnere