Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpet og det lille ekstra

Skrevet av: Trine Kvidal-Røvik
Dato: 15.03.2017 10:01

Deltakerne i Finnmarksløpet konkurrerer i år om medaljer, kongepokal, Saltdalshytte, pengepremier, ATV og mye mer. Men visste du at kjørerne også kan få mange andre små og store skatter på sin ferd gjennom fylket?

Opp igjennom årene har folk og steder i Finnmark funnet sine helt spesielle måter å vise hvor mye de setter pris på Finnmarksløpets deltakere. Finnmarksløpets deltakere har fått alt fra rødvin, luhkka, lokal ost og tova votter til brennevin - og ikke minst den berømmelige Karlebotnmannen.

Sør-Varanger kommune hedrer ørste spann inn til Kirkenes med Sør-Varangergenseren. I går kunne seere av NRK-sendinga på kvelden se ordføreren overrekke genseren til Jo Are Brennodden i årets løp. Første kjører til Jergul får en flott kniv - en premie som Ronny Wingren fikk i år.

Ronny Wingren med knivgaven i Jergul. (Mobilfoto/utsnitt: Rikke Masternes)

Det har også i flere år vært slik at første spann til Ringslett gård i Tana har fått et fiskedøgn i Tanaelva.

Det første spannet forbi jordene til Ottar Wigelius har kunnet ta med seg den berømmelige Hillagurra-konjakken i sleden, og den kjøreren som kommer først til Sirbma har blitt belønnet med et reinskinn fra Magnus Varsi. I fjor var det Jan Vidar Dale som ble den heldige mottakeren av dette reinskinnet.

De mange fine gavene som kjørerne gjennom årene har fått på sin vei gjennom Finnmark, forteller at dette er et løp som verdsettes av mange langs løypa og ved de ulike sjekkpunktene.

Partnere