Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Skylder på sønnen

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 14.03.2017 19:52

 Terje Erik Loftsgård suste inn til en åttendeplass i sitt aller første Finnmarksløp. Han skylder på sønnen.

- Jeg kom jo inn i dette via sønnen min, Erik. Han klarte å mase seg til sin første alaskahusky i 2012, og så ballet det raskt på seg. Det ble et lite firespann, så seks og til slutt åtte. Nå har jeg 12 i trening, forteller Terje Erik Loftsgård.

 

Terje Erik Loftsgård steller hunder på sjekkpunkt Karasjok. (Foto: Steinar Vik)


Overtok spannet fra sønnen

Sønnen Erik vant tidenes første FL-junior i 2014. Etter et års finnmarksfravær kjørte han FL-500 i fjor.  Faren har vært med hele veien som handler, en rolle han har trivdes med. – Det har vært veldig ålreit å være handler, sier han.

Da sønnen måtte ta en pause inntil videre på grunn av studier, valgte faren å beholde hundene og fortsette å trene dem. Dagens resultat viser at det har han gjort på dyktig vis. Loftsgård ble med sin åttendeplass Rookie of the Year i FL-500.

 

Terje E. Loftsgård i fint driv ut fra starten i Alta lørdag formiddag. (Foto: Steinar Vik)

 

Har spisset treningen mot Finnmarksløpet

- Jeg har trent veldig med Finnmarksløpet i tankene denne sesongen sier han. Det betyr at han har trent på elementer han har visst han ville møte i nord. – Jeg har spissa treninga og det er omtrent det eneste jeg har hatt tid til utenom jobb, forteller han.

– Jeg bor hundre meter over havet, men det meste av treninga har skjedd i høyfjellet, på rundt 1.000 m.o.h., med alle de utfordringene det har bydd på.

Terje Erik Loftsgård og spannet på Altaelva like etter start sist lørdag. (Foto: Anna Riebelova)

Magiske øyeblikk på hundevidda

- Jeg tror det aller fineste øyeblikket under årets løp va da jeg kjørte ut på hundevidda, ut fra sjekkpunkt Mollisjok i et helt fantastisk vær. Det var magisk, sier han.

- Men hele løpet og opplevelsen rundt det er en fantastisk opplevelse, også som kjører, sier Terje Loftsgård. – Man kjører jo ofte sammen med noen andre langs sporet og møtes på sjekkpunktene, og da blir man jo kjent med de andre kjørerne og handlerne underveis, sier han. – Av og tid hjelper vi hverandre når det trengs, og det er et fantastisk fellesskap som oppstår.

Onsdag kveld vil han blant annet motta en splitterny Oinakka-slede i premie for sin prestasjon på sporet i årets Finnmarksløp.

Partnere