Finnmarksløpet

Webshop

Elisabeth Edland vant FL-500

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 14.03.2017 06:42

Konkurrentene trodde hun var ute av gullkampen på FL-500 da hun kjørte feil helt i starten på løpet, men Elisabeth Edland fra Nannestad viste alle ryggen de siste 108 kilometerne inn mot Alta.

En lykkelig Elisabeth Edland forteller om løpet - og feilkjøringa i starten. (Foto: Elisabeth Bergquist)

Mange trodde det var en umulig oppgave å ta igjen 34 minutter på Ronny Wingren i løpet av det siste strekket fra Skoganvarre til Alta – en distanse på drøyt 10 mil.

Men allerede ved sjekkpunkt Jotka hadde Elisabeth Edland (58) passert finlenderen. Og etappen inn til Alta ble en klassisk sjarmøretappe hvor hun økte ledelsen til 20 minutter.

 

Tøff etappe

Etappen fra Porsanger til Alta ble av den tøffe sorten. Det blåste stiv kuling over fjellet, snødde tett – og Ronny Wingren måtte brøyte spor. Edland dro fordel av det, men fikk jaggu en tøff reise hun også:

- Det var minimal sikt og jeg måtte se ekstra godt for å finne løypestikkene. Jeg var utrolig glad da jeg oppdaget ryggen til Ronny, ikke først og fremst på grunn av at jeg tok han igjen, men fordi jeg så noen jeg kjente, sa Edland etter målpassering.

En lykkelig Ronny Wingren var strålende fornøyd med andreplassen i FL-500. (Foto: Morten Broks)

20 minutter senere kom Wingren i mål. Han var strålende fornøyd med sin andreplass – på tross av at han ble frakjørt av bestemora fra Nannestad de siste milene.

- Elisabeth må nok kjøre to timer feil neste år, og ikke bare nesten halvannen time feil, slik hun gjorde i år, sa Wingren og lo.

Elisabeth Edland vant ikke bare Finnmarksløpet 500 km; hun stikker også av med norgesmestertittelen langdistanse 8-spann, og en blankpolert kongepokal som deles ut onsdag kl 16 i Markedsgata i Alta.

Snart er det bare medaljegrossistene Alsgaard og Dæhlie som har et fyldigere pokalskap enn Edland i Nannestad. Dette er nemlig hennes fjerde kongepokal!


 

 

Partnere