Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Ekstremt tett i tetkampen

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Steinar Vik
Dato: 13.03.2017 21:17

En sprek og svært offensiv Thomas Wærner kom inn til Neiden 1 kl 20:37. En smilende Wærner har hentet inn og kjørt i fra Marit Beate Kasin, som kom inn 15 minutter etter. De to hvilte begge 16 timer i Tana, og har de raskeste etappetidene mellom Tana og Neiden så langt.

Kan få forsprang 

I løpet av natten vil alle de fremste i FL-1000 ha tatt ut sin obligatoriske 16 timers hvile, og fortsatt er det ekstremt mange kjørere med i teten. Wærner og Kasinsom tok hvilen i Tana, har mulighet til å skaffe seg et lite forsprang på de som ennå hviler i Neiden. Men de som har hvilt i Neiden, starter ut med friske, uthvilte hunder som vil kunne hente inn mye av forspranget på de 78 kilometerne til Pasvik.  

- Jeg tenker å hvile her i fem timer før jeg fortsetter, fortalte Thomas Wærner da han ankom Neiden 1. Det betyr at han kan starte ut rett før Petter Jahnsen og resten av kobbelet, som har tatt ut hviletiden i Neiden.

Mange i tetgruppen

Ekstremt mange kjørere henger fortsatt med i teten. Inn til Neiden 1 mandag formiddag var det seks spann innenfor en time, med Petter Jahnsen først. Blant de med 16 timers hvile i Tana, startet Marit Beate Kasin først ut, men ble tett fulgt av hele 8 kjørere i løpet av den neste timen. Wærner ser sterk ut, med 14 hunder fortsatt foran sleden, men det er tett og han kan forvente seg kamp til døra.

Feltet delt i to 

Spørsmålet om hvor og når den lange hvilepausen skal tas ut, er alltid gjenstand for mye diskusjon og vurdering både blant kjørere, og ikke minst blant handlere, og andre som følger Finnmarksløpet tett. I år har feltet delt seg i to, hvor halvparten har valgt å hvile i Tana, mens den øvrige halvdelen valgte å vente til Neiden 1. Det ene kan gi noen taktiske fordeler i forhold til det andre og mulighetene for å skaffe seg et forsprang, men det kan svi senere i løpet. Hvem som har valgt rett i år, vil vi få vite i løpet av noen dager.

Brennodden og Hernes overrasket

Jo Are Brennodden overrasket alle da han litt før 19:30 forlot Neiden 1, uten å ha tatt ut den obligatoriske 16 timers hvilen hverken i Tana eller Neiden. Brennodden kom inn til Neiden som nr. 20, men etter fem timers hvile, ligger han nå først i sporet. Men siden han må ta den lange hvilen en eller annen gang, vil han jo bli tatt igjen av store deler av feltet. 

- Han tok med seg mye fôr og halm, og skal nok hvile en del på sporet. 16_imers hvilen tar han trolig i Pasvik eller Kirkenes, fortalte pappa og Finnmarksløpsveteran Kjell Brennodden, som følger sønnen rundt i Finnmark.

Kort tid etter fikk unge Brennodden følge av Alf Einar Hernes, som heller ikke har tatt ut langhvilen så langt.

Partnere