Finnmarksløpet

Webshop

FL 2017: Hvem fortjener å bli årets handler?

Skrevet av: Bachelorstudentene i Arktisk Friluftsliv v/UiT
Dato: 13.03.2017 17:47

Under Finnmarksløpet har alle kjørerne en handler, dvs en person som bistår hundekjørerne.

Handleren er svært viktig, da han eller hun skal passe på kjøreren under løpet, legge til rette for mat og søvn, og ikke minst holde fokus på taktikk og konkurrenter. En handler er alltid i nærheten av hundekjøreren inne på sjekkpunktene, med unntak av på villmarkssjekkpunktene.

Før starten av løpet er handleren sentral i å få spannet frem til startstreken. (Arkivfoto: Morten Gjørlihagen)

Tradisjonen tro skal bachelorstudentene i Arktisk Friluftsliv fra UIT- Norge Arktiske Universitet – campus Alta dele ut prisen for årets beste handler i 1000 km-klassen.

Prisen går til en person som utmerker seg utover sine ordinære oppgaver. Juryen vil vektlegge følgende kriterier:

- Handleren viser respekt for reglementet, frivillige, publikum og andre team
- Handleren sprer glede og engasjement
- Handleren viser sjenerøsitet og hjelpsomhet ovenfor andre

Før start i FL-junior 2017 fikk Mina Skjøthaug Karlsen hjem fra mamma Marianne til å dempe farta i spannet på vei mot streken. (Foto: Elisabeth Bergquist)

Prisen er en luhkka fra Fjellräven, et samebelte med storkniv, samt en sølvknapp. Dette er en pris som skal symbolisere handleren. Samene har alltid brukt sølv når de ferdes på Finnmarksvidda, da sølv beskyttet en mot de underjordiske. En handler skal beskytte kjøreren under løpet. Kniven er en varig følgesvenn som man trenger for å overleve, altså et nyttig redskap. Beltet, som er av skinn, symboliserer behovet for støtte og den som holder kjøreren oppe under den tøffe konkurransen. Luhkkaen er et beskyttelsesplagg mot vær og vind.

Hvis du har sett handlere som utmerker seg positivt, ikke nøl med å ta kontakt! Fortell oss hvorfor du syns at akkurat denne handleren burde få prisen.

Send en sms til Margit Roll Tangen mobil: +4745281823 eller Astrid Møllenhus mobil: +4791161680

Partnere