Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Skoganvarre klar for storinnrykk

Skrevet av: Rikke Masternes
Dato: 13.03.2017 12:34

I løpet av den neste timen vil den foreløpig tomme isen på Øvrevann i Skoganvarre fylles opp av hundespann.

Det er stille og rolig på sjekkpunkt Skoganvarre. Handlere har funnet veien inn til sjekkpunktet, og sitter tålmodig og venter i bilene mens de veksler på å sjekke GPS-trackingen og speide etter spannene på vannet.

Stille før storinnrykk på Skoganvarre. Snart ramler spannene fra FL-500 inn her. (Foto: Rikke Masternes)

Det er kun kråkene som er i full drift på sjekkpunktet, hvor de hjelper til med å spre halm og forsyner seg at gjenglemte matrester etter at FL-1000 var innom på lørdag.

 

Åtte spann den neste timen

Inne i sekretariatet er stemningen god. Her sørger de for å få i seg mat og følger med på trackingen, slik at de er klare når første spann – mest sannsynlig Ronny Wingren, ankommer sjekkpunktet.

Inne på sjekkpunkt Skoganvarre er de klare til å ta imot storinnrykket som ventes mandag formiddag. (Foto: Rikke Masternes)

- Vi er klare, kan de fortelle og sjekker hvor mange hundespann de kan forvente i første omgang. - Det er en som kommer alene og har et forsprang på resten, men i løpet av en time regner vi med at det kommer inn syv eller åtte hundespann.

Med det i bakhodet er det også på tide å sjekke at alle radioer fungerer som de skal, slik at det ikke blir kommunikasjonsproblemer når hundespannene kommer inn.

På Skoganvarre skal spannene hvile i seks obligatoriske timer før de kan ta løs på den siste etappen mot Alta via Jotka.

Partnere