Finnmarksløpet

Webshop

Gøy på fjellet

Skrevet av: Gøy (9) fra Kennel Vinterdans
Dato: 13.03.2017 11:25

Gøy på fjellet, gøy på fjellet, særlig når vi stikker av…

Hei, folkens! Gøy her. Som dere har skjønt, er jeg inne på sjekkpunkt Tana og sover nå. Vi hadde en ganske heftig tur over fjellet fra Levajok i går. Det var vind, det var snø, det var spor som hadde føyket over og blitt borte, og i det hele tatt. Jeg fikk brynt meg godt!

Har jeg fortalt at vi ble norgesmestre i fjor? Da pingler man ikke ut i uvær. (Foto: Elisabeth Bergquist)

Vinden gjorde at snøen føyk og la seg i hauger og klumper både her og der. Jeg og sønnen min Peak gikk i led, og vi krumma nakken og gikk på, med vinden inn fra sida.

På et tidspunkt oppdaget jeg at Marit ikke sto på sleden lenger. Hun måtte ha falt av, men jeg hadde ikke hørt at hun ropte etter oss. Det var litt rart. Plutselig var vi alene i fjellet, åtte hunder og en slede. Jeg var ikke helt sikker på hvor lurt det var å fortsette uten henne, så vi fikk hele spannet til å stanse. Sleden ble fint parkert til side, sånn at andre spann kunne passere hvis de ville. Selv ankeret kom ned i snøen og festet på skikkelig vis!

Det hender matmor blir rørt. Som da vi kom i mål på andreplass i fjor og ble norgesmestre fordi vinneren var svensk. (Foto: Elisabeth Bergquist)

Etter ei stund kom Marit. Hun sto på en annen slede bak et annet spann, men heldigvis kom hun over til oss og vår slede da de nådde oss igjen. Jeg mener bestemt jeg så en tåre eller to som trillet da hun var 'hjemme' igjen, sammen med oss. Flokken hennes.

En god sledehund hviler når hun kan. Så jeg hvilte sammen med Spirit før start. Klar, ferdig, gå! (Foto: Privat/Kennel Vinterdans)

Da vi kom i gang igjen, var vi så glade for å ha henne tilbake at vi fikk litt ekstra energi. Vi kom inn til Tana som tredje spann, og nå har vi fått hvile lenge og vel. Spise har vi også gjort, opptil flere ganger.

Nei folkens, nå er livet bare velstand. Snart skal vi ut på sporet igjen.

Happy trails!

Partnere