Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Dramatisk da Kasin mistet spannet

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 13.03.2017 01:19

Søndag mistet Marit Beate Kasin spannet da hun var på vei mellom Levajok og Tana. Handler Susana Assuad forteller hva som skjedde:

- På grunn av at det var så mye snø som føk, samlet snøen seg i klumper. Da Marit skulle passere en slik klump, kom det et vindkast som gjorde at hun mista balansen og ble kastet av sleden. Spannet fortsatte, forteller Susana.

Kasin gikk i nesten en halvtime, og det var ikke noe spor i det hele tatt å følge.

Bilde 1: Spannet fra Kennel Vinterdans trener på hjemmebane under finere forhold enn de opplevde i dag. (Foto: Privat/Kennel Vinterdans)

Etter en halvtimes tid kom Kristoffer Halvorsen forbi, og Kasin fikk hoppet opp på sleden hans for å få skyss videre etter spannet sitt. – Det var veldig heldig at han hjalp henne, og Kristoffer var veldig snill. Han alarmerte også sin handler Birgitte Næss, som var i full sving med å finne folk med scooter som kunne dra ut for å lete etter spannet, sier Susana.

– Alle ringte hverandre på sporet og kjørerne snakket med hverandre, så det var folk som holdt utkikk både foran og bak. Marit er veldig takknemlig overfor Kristoffer og de andre, og sier bare 'tusen, tusen takk!'

Finnmarksspannet fra Kennel Vinterdans i oppkjøringa til årets sesong. Føyke og Gøy i led. (Foto: Privat/Kennel Vinterdans)

Etter 10-15 minutter fant de spannet igjen. – Det var veldig rart, for da de kom dit, sto sleden pekende ut mot siden slik man gjør når man vil stoppe, og ankeret var festet godt ned i snøen, sier Susana. Tispa Gøy og sønnen Peak var i led. – Marit trodde kanskje det var en kjører foran henne som hadde funnet dem og parkert slik, men det var ingen som hadde gjort det!

Nå er det en trøtt kjører som sover i Tana. - Det har vært tunge spor på de tre første etappene også, så hun har jobbet mye og det har vært tungt, i tillegg til at det ble en lang etappe, sier Susana.

Den opplevelsen er ikke Vinterdans-spannet alene om å ha. Blant annet skal Kenneth Nilsen også ha mistet spannet sitt på denne etappen, men da for en kortere og tilsynelatende mindre dramatisk periode.

Nå gjenstår det å se hvem som tar langhvilen på 16 timer i Tana, og hvem som venter til senere med den.

Partnere