Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: - Ikke helt etter planen!

Skrevet av: Rikke Masternes
Dato: 12.03.2017 17:20

Det var en tilsynelatende opplagt Terje Erik Loftsgård som kom inn til Karasjok søndag ettermiddag. Men å komme først var ikke en del av planen.

- Det har vært tungt fra Jergul. Det var tunge spor og både jeg og hundene måtte jobbe mye, forteller Loftsgård etter ankomsten i Karasjok. Da har det så å si gått i ett siden han startet ut fra Jergul i morgentimene og kjørte rett gjennom sjekkpunktet på Mollisjok.

Tunge spor og løs snø var også det både Maria Hernetkoski og Harald Tunheim kunne melde om da de kom inn på sjekkpunktet like bak Loftsgård.

 

 

Terje Erik Loftsgård på vei inn til Karasjok. (Foto: Ida-Helene Sivertsen)

Rookien fra Sunbolien har stått på sidelinjen i tre år og fulgt med når sønnen har kjørt løp, og nå fant han ut at det var på tide å delta selv. Men at det skulle innebære å foreløpig lede FL-500 hadde han ikke i tankene.

- Jeg har egentlig bare kjørt etter planen, sier han og forteller videre at alt har gått som forventet så langt ut i fra føre og form på hundene.

 

Terje Erik Loftsgård steller hunder etter ankomst Karasjok. (Foto: Rikke Masternes)

Nå blir det en litt lengre hvil i Karasjok før han fortsetter på en av de tyngste etappene i løpet; elveisen til Levajok. Dette er ifølge han selv en etappe han har tenkt mye på. - Jeg har forberedt meg på denne. Men det kommer til å bli tungt for hundene, spesielt mentalt.

Partnere