Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Tuva Almås vant i debuten

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 12.03.2017 14:53

Det er bare en måned siden hun bestemte seg for å delta i Finnmarksløpet. I dag gikk Tuva Almås helt til topps i FL-junior på første forsøk.

I seiersintervjuet forteller 17-åringen at hun først under årets Femundløp i februar bestemte seg for å delta i Finnmarksløpet.

En lykkelig Tuva Almås vant FL-junior på første forsøk. (Foto: Elisabeth Bergquist)

Tuva er hva man kan kalle en selvskapt hundekjører. Ingen i familien driver med hundekjøring, og lidenskapen har Tuva sørget for aldeles selv.

- Vi har vinter én ettermiddag i året, forteller far fra sidelinja. Familien har hytte i Røldal, og Tuva tilbringer mye tid der med å trene hundene.

Tuva fikk i starten lånt seg hunder for å lære seg hundekjøring. Etter hvert har hun skaffet seg seks egne hunder. Over mållinja kom hun med et seksspann hun har lånt for anledningen. Alle hundene var med over mållinja.

Glade medaljevinnere i FL-junior 2017. Fra venstre: Mina Skjøthaug Karlstrøm, Tuva Almås og Hanna Lyrek. (Foto: Morten Broks)

Mina Skjøthaug Karlstrøm kom i mål fire små minutter bak Almås, og to minutter bak henne igjen kom Hanna Lyrek. Det var tre glade jenter som inntok pallplassene i årets FL-junior.

Vi gratulerer!


Partnere