Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Ti favoritter

Skrevet av: Trond Ørslien / Elisabeth Bergquist
Dato: 10.03.2017 20:53

Vår ekspert Trond Ørslien har tatt en titt på hvem som kan tenkes å blande seg inn i teten på FL-500 i år. På lista finnes både tidligere vinnere, rookier og kjørere fra inn- og utland som er plassert i toppsjiktet blant norske hundekjørere.

Elisabeth Edland etter målgangen på FL-500 i 2015 - som hun vant! (Foto: Steinar Vik)

1. Elisabeth Edland
Det sier seg selv! Edland kom inn seks fattige minutter bak Ole Sigleif Johansen i fjor og har vist mange ganger i karriéren at hun kan være den beste. Hun er ikke i Finnmark for å kjøre tur – hun vil vinne!

2. Harald Tunheim
Harald Tunheim bør under normale forhold klare å kjempe om en pallplass i dette løpet. Han har tatt steget fra FL-1000 til FL-500, og jeg tror det kan passe kjørestilen hans. Han kjører offensivt og med høy fart, så han er blant de store favorittene her – selv om det er et helt annerledes løp enn hva han er vant til.

Trine Lyrek i Varangerbotn under et tidligere Finnmarksløp. (Foto: Therese Norman Andersen.)

3. Trine Lyrek
Trine Lyrek er en annen FL-1000-kjører som har tatt steget over til FL-500. Hun har en lang og solid merittliste i sporten og viste styrke senest i Bergebyløpet. Hun har et godt spann som helt klart kan være med å kjempe om pallen.

4. Ronny Wingren
Ronny Wingren har kjørt veldig fort veldig mange ganger før. Han har fullført fire Finnmarksløp og ble nummer fem i fjor, da han kom i mål en snau halvtime etter vinneren. Wingren er en stødig og jevnt over flink hundekjører som kommer til å markere seg i tetkampen.

5. Sissel Vollan
Sissel Vollan er en av tre personer som kjører i Team Kvam. Kvam-hundene går alltid bra i Finnmark, og i fjor kapret hun tredjeplassen bare sju minutter bak vinneren og ga Edland kamp til målstreken om sølvmedaljen. Kvam-folket har høy kvalitet på alt de gjør, og det kan fort gå veien i år.

Vidar Uglebakken på Altaelva. (Foto: Davina Müller)

6. Vidar Uglebakken:
Vidar Uglebakken er Altas lokale håp fremfor noen i årets FL-500. Jeg har snakket med mange i Alta som har tro på ham, og han har kjørt bra. Han har virkelig satset og gjort jobben som skal til i år, og han er på hjemmebane. Det skal man ikke undervurdere.

7. Øyvind Jakobsen
- Han kjørte veldig fint for to år siden, og veldig slemt i fjor, sier Ørslien med et smil. I fjor lå han lenge an til å kjempe i teten, men det holdt ikke helt inn da han fikk litt lite hunder i spannet mot slutten av løpet. Han ble nummer sju, halvannen time bak vinneren. Med det hundematerialet og erfaringen han har tror jeg fort han kan få det til i år.

Alexander Schwartz i Karasjok. (Foto: Steinar Vik)

8. Alexander Schwartz
Schwartz har gode resultater å vise til fra tidligere. Han ble nummer seks i fjor, og kjører veldig offensivt. Han er en spennende type og har også kjørt bra i andre europeiske løp tidligere. Definitivt et spann å se opp for.

9. Liv Bjørnsvik
Her er jeg litt mer usikker, sier Ørslien, men jeg tar sjansen og inkluderer henne på lista! Hun har gått den lange veien med hundekjøring, og er ei tøff dame selv, rett og slett. Hun har kjørt noen løp sørpå og klinka plutselig til på Gausdal Maraton 150 km i januar og vant hele løpet. Jeg har trua på hu!

10. Torvild Dalen
Torvild Dalen er en meget erfaren hundekjører som har kjørt i mange år. Med hundemateriale fra Dagalispannet hadde han et veldig godt spann på Mush Synnfjell tidligere i sesongen, men samtidig er han rookie i Finnmarksløpet og har aldri kjørt løpet før. Hvis det er en førstegangskjører som kan skape liv og røre i år, så er det ham.  

Partnere