Finnmarksløpet

Webshop

Alt klart for folkefest

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 10.03.2017 17:48

Lørdag formiddag klokka 11:00 presis går startskuddet for årets vakreste vintereventyr – Finnmarksløpet.

Både kjørere, handlere, frivillige, løpsledelse, sponsorer, TV-publikum og hundekjørerinteresserte over det ganske land har mye å se frem til når Finnmarksløpet starter lørdag formiddag. Startrekkefølgen er FL-1000, FL-junior og FL-500.

Vi ønsker oss masse folk og god stemning i Markedsgata lørdag formiddag - og det samme gjør kjørerne! En av dem på bildet er sogar på en slede og ikke publikum i år... (Foto: Jo Tronsen)

Bor du i eller nær Alta, vil vi på det sterkeste oppfordre deg til å komme til Markedsgata for å se de 119 spannene vel avgårde. 14 juniorer, 62 FL-500-kjørere og 43 FL-1000-kjørere skal frese ut fra Markedsgata med alt fra seks til fjorten hunder foran sledene sine. Noen kjører sogar for første gang, andre angivelig for siste.

Glade barn i Markedsgata bidrar til god stemning og fest for kjørere og hunder også! (Foto: Rune Sjøstedt)

Bor du andre steder i Finnmark, vil vi naturligvis oppfordre deg til å heie på kjørerne langs sporet eller ved å stikke innom et av de mange sjekkpunktene etter hvert som løpet skrider frem.

Du kan også følge Finnmarksløpet via et utvalg mediekanaler av ymse slag. Du finner oss som Finnmarksløpet på Facebook og Instagram, og som 'huskybjeff' på SnapChat. I tillegg til kan du følge med her på hjemmesidene våre. Vi har god hjelp fra et knippe mediestudenter fra UiT -  Norges Arktiske Universitet, så se opp for både filmer, bilder og historier fra sporet og sjekkpunkter.

En folkefest av dimensjoner - dét er starten på Finnmarksløpet! (Foto: Aila Boine)

NRK Finnmark følger løpet tett, og NRK har en egen Finnmarksløpet-side med aktivitet gjennom store deler av døgnet. NRK har også daglige TV-sendinger som går både på skjerm og nett-tv.

Dermed ligger det an til en gigantisk folkefest over det ganske land den neste uka – og du er velkommen til å hive deg med!

Partnere