Finnmarksløpet

Webshop

Rookiemøte: - Jeg er spent på alt!

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 09.03.2017 14:23SPENT PÅ ALT: Barbara Inauen fra Folldal Trekkhundklubb er spent på alt når hun skal kjøre FL-1000 for første gang. (Foto: Elisabeth Bergquist)


- Jeg er spent på alt; vær, vind, kulde og selvfølgelig den lange distansen. Det sier Barbara Inauen fra Folldal. 46-åringen skal kjøre FL-1000 for første gang i år.

Torsdag var det tid for rookiemøte for alle som skal kjøre Finnmarksløpet for første gang. På møtet gjennomgikk veteranen Roger Dahl en hel del informasjon om ting som rookiene – førstegangskjørerne – må være forberedt på. Både nerver og forventninger lå tykt i rommet mens Dahl snakket.

ROOKIEMØTE: Godt oppmøte på rookiemøtet før årets Finnmarksløp. (Foto: Elisabeth Bergquist)

 

Barbara Inauen sugde til seg alt av informasjon som kom. Hun erstatter ektemannen Emil på sleden i årets løp, ettersom han har en kranglete rygg.

– Det blir et helt annet løp når jeg kjører hundene enn om Emil hadde stått på sleden, sier hun. – Han kjører for å konkurrere. Jeg kjører mer tur, og målet er rett og slett å fullføre. Inauen er forberedt på det meste. – Jeg har respekt for alt! Det blir spesielt viktig for meg å holde formen og humøret oppe på hundene, sånn at de klarer å komme seg rundt hele løypa, sier hun.

Partnere