Finnmarksløpet

Webshop

Ishavsblod

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 05.03.2017 17:59

Vår egen FL-1000 deltaker, Erlend Johannessen, har en skjult side som filmstjerne. 

Kvelden før startsskuddet bør du få med deg ISHAVSBLOD – filmen om Norges siste selfangere. Ishavsblod kommer på kino fra 17.mars, så dette er en førpremiere. Filmen vil ha engelsek undertekster på visningen fredag.

I tillegg til å være tømrer og hundekjører er Johannessen en ekte ishavsfarer. I filmen møter du sjarmtrollet Erlend som treffsikker førsteskytter, en av de sjeldne, sier skipper og Altaværing Bjørne Kvernmo. 

ERLEND I ISEN: I Filmen "Ishavsblod" møter du blant annet FL-1000 deltaker, Erlend Johannessen. FOTO: Koko film.

Filmen er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet. Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri - som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta.

Så hut deg inn i kinomørket og ut på Vesterisen, lyder oppfordringen vi har fått fra filmskaperne. Men pass deg – Erlend elsker å skremme folk, og vær obs, hans egenartede humor kan slå alle veier. Både Erlend og Bjørne vil være tilstede under filmvisningen og ta imot spørsmål om de skulle dukke opp! 

Link til Aurora kino for billettinformasjon og tidspunkt


Partnere