Finnmarksløpet

Webshop

Nytt juniorsjekkpunkt

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 01.03.2017 13:19

Noe av det råeste og vakreste vi har i Finnmark, er Alta Canyon. Den mest kjente og spektakulære delen av Altaelva ligger ikke veldig langt fra der vår løype tradisjonelt går, mellom Alta og Jotka.

Likevel har vi alltid kjørt så langt mot øst av ingen har fått sett canyonen på tv eller i aviser. Men det var før.

Sjekkpunkt Sautso

Med stor velvilje fra Statkraft har vi nå fått til en løsning slik at juniorklassen kan ha sitt første sjekkpunkt rett ved selve demningen i Alta kraftverk.

MOT NORD: Her ser vi mot nord, deltakerne får en flott utsikt på vei ned til sjekkpunktet.

Sjekkpunktet blir et enkelt sjekkpunkt med tilgang til vann, halm og oppvarmet telt. Ingen depot, ingen handlere og veldig få tilskuere. Det blir et svært rolig sjekkpunkt de 14 deltakerne i juniorklassen ankommer lørdag 11. mars ut på ettermiddagen.

Selve sjekkpunktet blir der man på bildet ser lavvustengene. Våre løypemannskaper har tråkket og komprimert snøen i området. Sjekkpunktet blir ca 200 meter fra inngangen i fjellet ved demningen. Ned- og oppkjøring fra sjekkpunktet er tråkket og merket langs veiskulder. Strekningen er ikke spesielt bratt eller krevende og den totale avstanden mellom Alta og sjekkpunktet er omtrent som tidligere års avstand mellom Alta og Jotka, altså 50 km.

MELLOM LAVVUSTENGER: Oppstalling blir i området der vi ser lavvustenger satt opp nå.

Sjekkpunktlederrollen har leder i Alta trekkhundklubb, Carolien Vandersmissen, tatt på seg og hun får selvsagt støtte fra løpsleder Jan Navjord og hans lille trupp med løypekjørere og veterinær.

Vi har stor tro på at deltakere og hunder får det virkelig fint på nye sjekkpunkt Sautso. God tur og lykke til alle sammen.

Partnere